Canan Arıtman başörtüsü için ne demişti, neden öldü?

Canan Arıtman başörtüsü için ne demişti, neden öldü, hastalığı var mıydı, nerede yaşıyordu, kaç yaşındaydı?

Google Haberlere Abone ol
Canan Arıtman başörtüsü için ne demişti neden öldü

Canan Arıtman başörtüsü için ne demişti, Arıtman neden öldü, hastalığı var mıydı, nerede yaşıyordu, kaç yaşındaydı?

Canan Arıtman CHP milletvekilliği yaptığı dönemlerdeki açıklamalarıyla bilinen bir isimdi. 

Canan Arıtman başörtüsü için ne demişti
Canan Arıtman başörtüsü için ne demişti

 

Özellikle de partisinin "laiklik" politikaları gereği İslam düşmanlığı yapmakla bilinen Canan Arıtman, başörtüsü konusundaki kırıcı açıklamalarıyla da tepki çekiyordu. 

Peki, Canan Arıtman neden öldü, başörtüsü konusunda ne demişti?

Eski CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman 72 yaşında hayatını kaybetti. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Yaşamını yitirdiğini büyük bir üzüntü ile öğrendiğimiz 22. ve 23. Dönem İzmir Milletvekilimiz Canan Arıtman'a Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" dedi.

Canan Arıtman başörtüsü için ne demişti
Canan Arıtman başörtüsü için ne demişti

 

2009 yılında, Canan Artıman dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yönelik, "Gül'ün bu kampanyayı desteklediği görülüyor. Gül, cumhurun, yani Türk milletinin Cumhurbaşkanlığını yapsın, etnik kökenini değil. Gül'ün anne tarafından etnik kökenini araştırın, görürsünüz" ifadelerini kullanmıştı.

Abdullah Gül, Arıtman'ın bu sözlerini yargıya taşımış ve 1 lira manevi tazminat kazanmıştı.

CANAN ARITMAN BAŞÖRTÜSÜ İÇİN NE DEMİŞTİ?

Canan Arıtman, milletvekili olduğu dönemde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik eşinin başörtülü olması nedeniyle hadsiz açıklamalarda bulunmuştu.

Canan Arıtman, "Eğer eşiniz ile beraber yurt dışı gezilerine gidecekseniz eşiniz lütfen çağdaş, batılı bir Türk kadını gibi olsun, öyle gidin. Yoksa eşiniz evde otursun” demişti. 

Canan Arıtman başörtüsü için ne demişti
Canan Arıtman başörtüsü için ne demişti

 

Arıtman, bir başka konuşmasında ise başörtüsü geleneğinin Sümerlerden gelme olduğunu, Sümerlerde "fahişeler" tarafından takıldığını ileri sürmüştü. 

CANAN ARITMAN KİMDİR?

22 ve 23. Dönem CHP'den İzmir milletvekili olan Canan Arıtman 1950'de Ankara'da doğdu. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitiren Arıtman, Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı'nda görev yaptı.

İzmir Karşıyaka Belediye Meclis Üyeliği, İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği ve Meclis Başkanvekilliği ile Sağlık Komisyonu Başkanlığı görevlerinde bulunan Arıtman, Ege Kadın Dayanışma Vakfı ve KADER Kurucu Üyesi oldu.


 

Yorumlar

Şükrü şahin Allah seninde affetsin