Çanakkale'de bugün üçüncü kez deprem oldu

Çanakkale'de sabah saatlerinde meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki depremin ardından bu kez 4,3 ve 4,2 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Ayvacık ilçesinde bugün meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre Taşağıl köyündeki camide ve Yukarı köyündeki bazı evlerde hasar oluştu

Google Haberlere Abone ol
Çanakkale'de bugün üçüncü kez deprem oldu

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre bazı evlerde ve bir camide hasar oluştuğu belirlendi.

Ayvacık ilçesinde saat 05.24'te yaşanan 5,2 büyüklüğündeki depremin ardından AFAD ve İHH ekipleri, köylerdeki bazı evlerden duman çıkması üzerine bölgede tarama çalışması yaptı.

Çalışma sonucu ilk belirlemelere göre, Taşağıl köyündeki camide ve Yukarı köyündeki bazı evlerde hasar oluştuğu tespit edildi.

BİR SARSINTI DAHA

Saat 8.15'te ise bir sarsıntı daha meydana geldi. Meydana gelen sarsıntının büyüklüğü 4,3 olarak ölçüldü. Daha sonra da 4,2 büyüklüğünde bir başka deprem daha meydana geldiği öğrenildi. 

11 ARTÇI KAYDEDİLDİ

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde dün sabah ve akşam meydana gelen 5,3'lük iki depremin ardından biri 5,2 olmak üzere çeşitli büyüklüklerde 319 artçı sarsıntı oldu.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı Deprem Dairesinin tespitine göre, Ayvacık ilçesindeki ilk deprem sabah 06.51'de 5,3 büyüklüğünde kaydedildi. Ardından 1,2 ile 4,4 arasında artçı sarsıntılar yaşanırken, bölgede dün saat 13.58'de 5,3'lük bir deprem daha oldu.

Ard arda çok sayıdaki artçı sarsıntının çevre illerde de etkisi hissedildi. Vatandaşların büyük bölümü geceyi sokakta geçirdi, evi hasar görenler için bölgede çadır kentler oluşturuldu. Ayvacık ilçesi bugün de saat 05.24'te 5,2 büyüklüğündeki depremle sallandı.

Dün sabahki 5,3'lük depremin ardından bölgede çeşitli büyüklüklerde 319 sarsıntı kaydedildi.

Yorumlar