Cami mi kilise mi? Ayırt etmek zorlaştı

Camilerde son yıllarda oturakların artırıldığını gösteren görüntüler, "Bu cami mi kilise mi" yorumlarına neden oluyor. Birçok camide kurulan oturaklar, yaşlılar tarafından gelişigüzel kullanılıyor, giderek de artıyor.

Google Haberlere Abone ol
Cami mi kilise mi? Ayırt etmek zorlaştı

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın tüm uyarılarına rağmen; sandalye, tabure ve bankların üzerinde namaz kılanların önüne geçilemiyor. Camilerde giderek artan oturaklar, camilere ilk girenler, "Burası cami mi, kilise mi" sorusunu sormadan edemiyor.

İmam ve müezzinlerin de şikayetçi olduğu bu durum hakkında Diyanet-Sen Başkanı Mehmet Bayraktutar'dan, bir açıklama geldi.

Türkiye gazetesinden Damla Peker'e konuşan Bayraktutar, "Bu durum artık bir alışkanlık haline geldi. İmam arkadaşlar bu sandalyeleri ve tabureleri kaldıramıyor. Çünkü insanlar baskı yapıyorlar. Saatlerce sokakta, alışveriş merkezlerinde gezerken ayakları ağrımayanlar, camiye gelince ‘belimiz, dizimiz ağrıyor’ diyor. Bu uygun değil. Artık burada bir suiistimal var. Bunun engellenmesi lazım." ifadelerini kullandı.

Cami mi kilise mi ayırt etmek zorlaştı

Yorumlar

Bayram turmuş Bunun önünü geçecek olan siz yani diyanet personelidir kesinlikle yasaklanmalı oturaklar ayakta duramayan yerde oturmalı vaaz ve hutbelerde hiç denk gelmedim bu konu ile alakalı bir bilgilendirme ve uyarıya