Büyük operasyon başladı!

Hava Kuvvetleri bu gece PKK teröristlerine karşı bugüne kadar en büyük sayılan operasyonunu başlattı.

Google Haberlere Abone ol
Büyük operasyon başladı!


Türkiye Hava Kuvvetleri bu gece PKK teröristlerine karşı bugüne kadar en büyük sayılan operasyonunu başlattı.

ANS PRESS’in haberine göre, Kandil başta olmak üzere PKK'nın Türkiye sınırlarına yakın tüm kampları bombardıman edildi.

Bombardıman sırasında önceden belirlenen hedeflere ateş saçıldı. Lazerler güdümlü füzelerle PKK'lı teröristlerin bulunduğu alanlar, kamplar ve silah depolarına saldırılar gerçekleştiriliyor.

 PKK kamplarından biri

Türk Silahlı Kuvvetleri Kuzey Irak'ta PKK terör örgütüne karşı gerçekleştirdiği operasyonların görüntülerini yayınladı. Yayınlanan görüntülerde PKK orduları tarafından kullanılan barajlardan birinin patlatılması anı da yer aldı.

 PKK pozisyonları böyle bombalandı

Birkaç gün önce Türkiye PKK ve IŞİD teröristleri ile ilgili NATO'nun olağanüstü oturumunu çağırmıştı. NATO'nun Brüksel'de geçirdiği olağanüstü toplantısından sonra açıkladığı bildiride Türkiye'ye destek verildi. Bildiride İttifak'ın güvenliğinin bölünmez olduğu söyleniyor ve Türkiye ile güçlü dayanışma vurgulanıyor.

 

Askeri operasyonlar fonunda ülkenin çeşitli bölgelerinde hükümete karşı baş kaldıran protestolar da devam ediyor.

 

Hakkari’de düzenlenen protestoya polis müdahale etti.  Eylemciler taş ve yanıcı maddelerle polise saldırdı. Polis ise göz yaşartıcı gazla eylemi dağıtmaya çalıştı.

 

Bingöl'de ise polis istasyonu silahlıların saldırısına uğradı. Belirsiz kişiler silahlarla polis noktasına ateş açtılar. Polis ise militanlara karşı operasyon düzenledi.

 

 

Yorumlar