Bursa Bülbülü Disney'den kalktı mı? Bursa Bülbülü neden yok?

Bursa Bülbülü neden Disney Plus platformunda yok, yayından kalktı mı? Alınan karar sonrasında Türk dizilerini izlemek isteyenler hayal kırıklığına uğradı.

Google Haberlere Abone ol
Bursa Bülbülü Disney'den kalktı mı?

Bursa Bülbülü Disney'den kaldırıldı mı, neden yok soruları platformun üyeleri tarafından bu aralar en çok sorulan sorular oldu.

BURSA BÜLBÜLÜ DİSNEY'DEN KALKTI MI?

Aralarında Bursa Bülbülü'nün de bulunduğu onlarca yerli dizi Disney Plus'tan kaldırıldı. Karar, dizilerin yapımcıları dahil herkesi şaşırttı. 

2019 sonunda yayın hayatına başlayan, 1 yıl önce de Türkiye'ye giriş yapan Disney Plus, ani bir kararla platformdaki orijinal Türk yapımlarının neredeyse tamamını birkaç gün önce sessiz sedasız yayından kaldırdı. 

Filmleri platformda yayınlanan oyuncu Şahan Gökbakar, içeriklerin kaldırılmasının ardından sosyal medya hesabından ilginç bir açıklama yaptı ve şu ifadeleri kullandı:

"Disney başkanı Bob Iger beyin aldığı kararla strateji değişikliği yapmışlar ve birçok ülkede yerel içerikleri platformdan atmışlar. Atmışlar diyorum çünkü bizim de bir hafta evvel haberimiz oldu. Bob Iger'ın aldığı bu karara, Disney+Turkiye yönetiminin de çok üzgün olduğunu yakından biliyorum. Milyonlarca seyircimizin biz yalnızca bu platformdayız diye Disney Plus’a üye olduğunun farkındayım ve kendimi mahcup hissediyorum. Hepinizden özür diliyorum.’’

Bir diğer iddia ise Disney Türkiye yeönetiminin bütçeleri şişirdiğine yönelikti. İddiaya göre; Disney Türkiye yönetimi, yerli yapımların bütçelerini şişirdi ve maliyet konusunda şirkete büyük bir yük çıktı. Şirket kısa sürede büyük zarara uğradı. Çok pahalıya mal olan bu projelerin pek çoğunun beğenilmemesi ve izlenmemesi de tuzu biberi oldu.

 

Yorumlar