Bülent Yücetürk kimdir, nerelidir, hangi partiden, CHP'li mi?

Bülent Yücetürk katıldığı televizyon programındaki çıkışlarıyla dikkatleri üzerine çekmiş ve merak konusu olmuştu. Bu nedenle Bülent Yücetürk kimdir, aslen nereli, kaç yaşındadır, soruları sıklıkla sorulur oldu. Aynı zamanda Marsur Yavaş'ın avukat olan Yücetürk biyografisi şöyle:

Google Haberlere Abone ol
Bülent Yücetürk kimdir, nerelidir, hangi partiden?

Bülent Yücetürk eski Cumhuriyet savcısıdır, Gezi davalarında hiçbir eylemciyi tutuklatmamakla övünür. Daha önce Cumhuriyet savcılığı yaparken istifa ederek CHP saflarına katılan daha doğrusu muhalefet saflarına katılan Yücetürk, AK Parti ve hükümet aleyhine açıklamaları ve yorumlarıyla gündeme geliyor. Katıldığı televizyon programlarında hükümet aleyline yaptığı açıklamalar ve yorumlar yer yer gerilime ve sert tartışmalara neden oluyor. Peki, Bülent Yücetürk kimdir, aslen nereli, kaç yaşındadır?

Bülent Yücetürk kimdir, nereli, kaç yaşında? Biyografisi
Bülent Yücetürk kimdir, nereli, kaç yaşında, hangi partili, mesleği ne?

 

BÜLENT YÜCETÜRK KİMDİR?

Katıldığı televizyon programlarında CHP yanlısı yorumları ve görüşleriyle dikkat çeken isimlerden biridir. En son katıldığı bir televizyon programında, Kılıçdaroğlu'nun bir lider olarak ortaya çıkamaması, Cumhurbaşkanı adayı olamamasını, "mütevazılığı"na bağlamıştı. 

Bülent Yücetürk kimdir, nereli, kaç yaşında? Biyografisi
Bülent Yücetürk kimdir, nereli, kaç yaşında, hangi partili, mesleği ne?

 

Bülent Yücetürk 09 Haziran 1970 yılında, Malatya’nın Yeşilyurt İlçesi, Cumhuriyet Köyünde doğdu.

İlk ve orta öğrenimini Cumhuriyet Köyü İlköğretim Okulunda tamamlayan Bülent Yücetürk, lise öğrenimini, Akçadağ Öğretmen Lisesinde yatılı öğrenci olarak tamamladı.

Daha sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanan Yücetürk, 1987 – 1991 yılları arasında eğitimini sürdürürerek 1991 yılında bu okuldan mezun oldu. 

1991 – 1993 yılları arasında, Ankara Barosuna kayıtlı olarak avukatlık yaptı.

Ankara'da Hakim adayı olarak göreve 1993 yılında başlayan Bülent Yücetürk, 26 Nisans 2018 tarihinde, Cumhuriyet Halk Partisi’nden milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

HAKİMLİK VE SAVCILIK GÖREVİNDE BULUNDU

25 yıllık hizmet süresi içerisinde, Sivas Cumhuriyet Savcılığı, Diyarbakır Çermik Hakimliği, Aksaray Gülağaç Cumhuriyet Savcılığı, Ankara Haymana Cumhuriyet Savcılığı, Afyonkarahisar Cumhuriyet Savcılığı ve Ankara Cumhuriyet Savcılığı görevlerinde bulundu. Özellikle bilişim suçları, çocuk suçluluğu, çocuk istismarı ve uyuşturucu suçları konularında Cumhuriyet Savcısı olarak çalıştı.

GEZİ EYLEMCİLERİNİN HEPSİNİ SERBEST BIRAKTI

Bülent Yücetürk 19 Şubat 2020 tarihinde Habertürk'te katıldığı Türkiye'nin Nabzı programında savcılık yaparken önüne gelen Gezi davasıyla ilgili dosyalardan hiçbirinde tutuklama istemediğini söyledi.

Yücetürk, aynı şekilde şu an Gezi davalarında avukatlık yaptığını söyledi. 

MANSUR YAVAŞ'IN AVUKATI

Bülent Yücetürk 2019 yılında Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğu dönemde Mansur Yavaş'ın avukatlığını üstlenmişti.  

 

Yorumlar

Abidin Metin Kazancı Bülent bey sizi haber Türk de dinledim. Rakipleriniz karşısında çok zayıf kaldınız. Kolayca yanıtlanması gereken yanıtları bile veremediniz. Bir siyası parti taraftarı gibi ekrana çıkmanızı yadırgıyor bir daha çıkmamanızı öneriyorum. Bilgili akıllı olmak başka ekran kıvraklığı başka bir şeydir. Sağlıcakla kalın.
Hüseyin ORHAN CNN de ki programda Turgay Güler denen vatandaşı Muhatap almayın tamamen provakatif konuşuyor Gerçekle alakası yok