Ömer Lütfü Avşar kimdir nerelidir kaç yaşında?

Ömer Lütfü Avşar son dönemlerde televizyon ekranlarındaki yorumcular arasında sıkça görülen isimlerden biridir. CNN Türk ekranlarında yaşanan gergin tartışmanın ardından bir kez daha gündeme gelen Ömer Lütfü Avşar kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır, hangi partilidir?

Google Haberlere Abone ol
Ömer Lütfü Avşar kimdir nerelidir kaç yaşında?

Ömer Lütfü Avşar kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır, asıl meseği nedir? Bu sorular 30 Ocak 2020 Perşemba akşamı CNN Türk ekranlarında yaşanan hararetli tartışmanın ardından sıkça sorulmaya başlandı. Elazığ depreminin ardından hemen bölgeye giderek 8 gün boyunca depremzedelerin yanından hiç ayrılmayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu hedef alan konuşmalarda bulunmak cürretini gösteren Ömer Lütfü Avşar anında sert bir tepkiyle karşılanmıştı. Aynı programın konukları arasında yer alan Avukat Fatih Atalay, Ömer Lütfü Avşar'a sert tepki göstermiş, gergin dolu anlar yaşanmıştı. Avşar'ın açıklamalarına programın yönetici Hande Fırat da müdahale etmişti. Peki, Ömer Lütfü Avşar kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır, asıl mesleği nedir? Ömer Lütfü Avşar hangi partilidir?

Ömer Lütfü Avşar aslen Hataylı'dır.

56 yaşındadır.

Asıl mesleği avukatlıktır.

İşte Ömer Lütfü Avşar biyografisi veya hayatı:

Ömer Lütfü Avşar 1964 yılında Kırıkkale'de doğdu. Ankara'da ikamet ediyor.

İlköğretim ve Ortaokul eğitimini Kırıkkale’de bitiren Ömer Lütfü Avşar daha sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 

1989 yılında üniversite mezuniyetinin ardından askerliğini tamamlamış, döndüğünde Ankara Barosunda staj yapmıştır.

Kazandığı hakimlik sınavı sonrası memuriyet atamasından istifa etmiş ve Ankara Barosu’na bağlı olarak serbest avukatlık yapmıştır.

1992 yılında Avşar Hukuk Bürosu’nu kurmuş ve meslektaşları ile birlikte çalışmaya başlamıştır.

Türk Demokrasi Vakfı genel başkanlığı ile çeşitli vakıf ve derneklerde yönetim kurulu, mütevelli heyet üyeliği ve başkanlığı.

Enstitü Dergisi imtiyaz sahipliği yapmış olup halen Hukuk Akademisi Derneği yönetim kurulu başkanlığı yapan Ömer Lütfü Avşar evlidir ve bu evliliğinden iki evladı vardır.

Günümüze kadar bir çok dergi ve ortak yazım kitaplarda makale ve yazıları yayımlanmıştır.

Ömer Lütfü Avşar, son dönemlerde televizyon kanallarında yaptığı yorumlarda CHP'yi savunan görüşleriyle öne çıkıyor.

Avşar'ın adı CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayları arasında geçmişti. Ancak bilinmeyen nedenlerden dolayı Avşar aday gösterilmemişti. 

GERGİN ANLARDAN BİRİ

Ömer Lütfü Avşar ile Fatih Atalay'ın sert tartışma yaşadıkları programın ilgili bölümü:

 Kaynak: Sonhaberler.com

Yorumlar