Bu kez 'bağımsızlık' karşıtları sokaklara indi

İspanya'nın başkenti Barselona bu kez "bağımsızlık" karşıtı gösterilere sahne oldu. Sık sık Katalonya özerk bölgesindeki bağımsızlık yanlılarının gösterileri ile gündeme gelen İspanya'da bu kez 'bağımsızlık' karşıtları sokaklara indi.

Google Haberlere Abone ol
Bu kez 'bağımsızlık' karşıtları sokaklara indi

İspanya'nın doğusunda yer alan Katalonya özerk yönetiminde sık sık meydana gelen bağımsızlık yanlısı girişimlere karşı adım atıldı.

Bağımsızlığa karşı çıkan Katalanlar, sivil toplum kuruluşları (STK) ve siyasi partiler, İspanya'nın başkenti Barselona'da sokaklara çıktı.

"YETER ARTIK"

Katalonya Sivil Toplumu adlı STK tarafından yapılan çağrının ardından başkent Barselona kent merkezinde düzelenen gösteriye, binlece insan katıldı. İspanya'da iktidardaki Sosyalist İşçi Partisi ile muhalefet ve sağ görüşlü siyasi partiler de destek verdi.

Başkent sokaklarında İspanyol bayrakları ile yürüyen yaklaşık 80 bin kişi, Katalonya'da son yıllarda giderek artan bağımsızlık yanlısı girişimlere "artık yeter" diyerek, ayrılıkçı partilere "birlikte yaşam için uyumlu olmaları" çağrısında bulundu.

"200 POLİS YARALANDI"

Öte yandan ülkenin Dışişleri Bakanı Josep Borrell, özerk bölge olan Katalonya'da son iki haftada gösteriler sırasında çıkan olaylarda yaklaşık 200 polisin yaralandığını belirtti. Josep Borrell, Emniyet görevlilerine fedakarlıklarından dolayı teşekkür etti.

Ülkenin başkenti Barselona'da, ayrılıkçı radikal gruplar tarafından dün akşam saatlerinde organize edilen izinsiz gösterilerde yine olaylar çıktı. Polisin müdahale ettiği gösteriler sırasında çıkan olaylarda 44 kişinin yaralandığı, 7 kişinin de gözaltına alındığı bilgisi verildi.

Yorumlar