BTCTurk çöktü mü? Bakiyeler neden sıfırlandı?

BTCTurk'te işlem yapmak isteyen kullanıcılar sabah saatlerinden bu yana yapamıyor. Bazı kullanıcıları ise bakiyelerinin sıfırlandığını görünce neye uğradığını şaşırdı.

Google Haberlere Abone ol
BTCTurk çöktü mü? Bakiyeler neden sıfırlandı?

BTCTurk çöktü mü, bakiyeler neden sıfırlandı, neden açılmıyor son dakika bir açıklama var mı, battı mı, kapandı mı? BTCTurk battı mı, kapandı mı yasaklandı mı bu tür spekülatif sorular kripto para konusunda yapılan düzenlemelerden sonra son bir gündür sıklıkla sorulurken; BTCTürk sitesine giriş sorunu yaşanması da soruların sayısını ve niteliğini artırdı. Peki, durum nedir, BTCTürk neden açılmıyor, neden giriş yapılamıyor?

BTCTURK NEDEN AÇILMIYOR?

BTCTurk borsasında işlem yapmak isteyenler sabah saatlerinde giriş sağlayamadı. Giriş yapabilenler ise işlem gerçekleştiremedi. 

Sabah saatlerinde alış ve satış işlemleri durdurulmuştu.

Daha sonar ise giriş yapanların karşısında teknik servisten kaynaklanan bir sorun yaşandığı mesajı gösterildi. 

DAHA ÖNCE DE YAŞANMIŞTI

Şirketten yapılan açıklamada şöyle denilmişti:

Değerli kullanıcılarımız, Bulut servis sağlayıcımız kaynaklı teknik bir aksaklık nedeniyle alım/satım ve kriptopara yatırma/çekme işlemleri geçici olarak durdurulmuştur. Teknik ekibimiz ilgili servis sağlayıcı ile birlikte yaşanan aksaklığın çözümü için çalışmaktadır. Dilerseniz aşağıdaki bağlantı aracılığıyla status sayfasına ulaşabilir ve güncel durumu takip edebilirsiniz.

BTCTURK NEDİR?

Yaklaşık 8 yıl önce kurulan BtcTurk, kripto para alanında faaliyet gösteren birkaç Türk firmasından biridir. 

İstanbul Ticaret Odası'na kayıtlı Eliptik Yazılım ve Ticaret A.Ş. tarafından yönetilen BtcTurk, Türkiye Cumhuriyeti Sanal Pazaryeri Hukuki standartlarına uygun olarak 19.000.000 Türk Lirası sermaye ile hizmet vermektedir.

Elektronik para alışverişinin yapıldığı platform, yapılan son düzenlemelerden sonra sorgulanır hale geldi.

Çünkü düzenlemelerde, kripto para alışverişlerinde bankalar dışında aracı şirketlerin kullanılamayacağı belirtiliyor.

Bu da BTCTurk gibi finansal kuruluşların akıbetini merak edilir hale getirdi.

BTCturk müşterileri 7/24 Türk lirası ile Bitcoin alım satımı yapabiliyor, istedikleri anda Türkiye'deki banka hesaplarına veya anlaşmalı ödeme kuruluşlarına bağlı cüzdanlarına Türk Lirası çekebiliyorlar.

BTCTurk'ün televizyon ekranlarında dönen reklamı ile birlikte Twitter'da yaptığı en son açıklama şu şekilde:

BTCturk battı mı yasaklandı mı veya kapandı mı haberlerini aksine şirket Cengiz Ünder ile yeni sponsorluk işlemlerine başladı.

BTCTurk, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Leicester City'de forma giyen milli futbolcu Cengiz Ünder ile sponsorluk anlaşması imzaladı. Mart ayında imzalanan anlaşma sonrasında şimdilerde televizyonlarda reklamı dönmeye başladı. 

 

Türkiye dışına da açılmaya başlayan şirket tam tersine büyüme yönünde ilerliyor.

KRİPTO PARALAR TAMAMEN YASAKLANDI MI? İŞİN ASLI NEDİR?

Öte yandan Merkez Bankası tarafından alınan kripto para kararı sonrasında yatırımcıların kafası iyice karıştı. Çoğu kimse kripto paranın Türkiye'deki durumunu merak ediyor. 


 

 

 

Yorumlar

Soylu Sahibinin fotograflarına tek tek baktım, malum kişi ile fotografı yok . rahat olun.