Birikim Okulları'ndan Gönül Harmanı Şiir Akşamı

Birikim Hayat Koleji için geleneksel hale gelen “Gönül Harmanı Şiir Akşamı”nın 16.’sı, bu yıl Bahçelievler Belediyesi - Nurettin Topçu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi

Google Haberlere Abone ol
Birikim Okulları'ndan Gönül Harmanı Şiir Akşamı

Sonhaberler | Haber Merkezi

Birikim Okulları’nın Güneşli yerleşkesinde bulunan Birikim Hayat Koleji için geleneksel hale gelen “Gönül Harmanı Şiir Akşamı”nın 16.’sı, bu yıl Bahçelievler Belediyesi - Nurettin Topçu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Öğrencilerinin akademik ve manevi gelişiminin yanı sıra sosyal gelişimlerine de önem veren, Birikim Okulları’nın bu programının en önemli özelliği, programı baştan sona öğrencilerin hazırlaması. Birikimli öğrenciler programlarında bu yıl “Şehadet” temasını işlediler ve programlarına “Şiir Akşamımız bu yıl, tarihte eşi benzeri görülmemiş bir ihanet teşebbüsüne karşı, tüm varlığıyla mücadele ederek, namlunun ucuna alnını koyan “15 Temmuz” şehitlerimize ve yeryüzünü mescit kılma ülküsü peşinde Allah (cc) için can veren tüm şehitlerimize ithaf olunmuştur.” açılış cümlesiyle başladılar.

Programın açılış konuşmasını yapan Kampüs Müdürü Hakan Aygün, başta 15 Temmuz Şehitleri olmak üzere, tarih boyunca bu ümmet ve millet için canını feda eden tüm şehitleri rahmet ve minnetle andığı konuşmasında “hiç kimsenin bu aziz ve asil millete zincir vurmayı ve diz çöktürmeyi başaramayacağını” vurguladı. Davetlilere, programı teşrifleri için teşekkür eden Aygün, bu yıl 16.’sı düzenlenen Gönül Harmanı Şiir Akşamı’nın bundan sonra da, aynı misyon ve heyecanla, nesilden nesile, elden ele devam edeceğini vurguladı.

Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı, Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın, Birikim Okulları Genel Müdürü Yusuf Yalçın, Birikimli yöneticiler, öğrenciler, mezunlar ve velilerin katılım gösterdiği programda, Şair Recep Garip özel şair konuk olarak ağırlandı.

Necip Fazıl Kısakürek, Sezai Karakoç, Erdem Beyazıt, İsmet Özel, Metin Önal Mengüşoğlu, İbrahim Tenekeci, Cahit Koytak ve programın özel konuğu Recep Garip'e ait şiirler öğrenciler tarafından seslendirilirken; yine Birikimli Öğrencilerden oluşan orkestra, nameleriyle geceye hoş bir seda bıraktı.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen programa, bir sonraki Gönül Harmanı şiir akşamında buluşmak üzere sözleşilerek son verildi.
 

Yorumlar