Biden ile Zelenskiy'nin fotoğrafı gerçek mi?

Biden'ın elini Zelenskiy'nin arkasına koyduğu fotoğrafın gerçek mi yoksa sahte mi olduğu günlerdir tartışılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Biden ile Zelenskiy'nin fotoğrafı gerçek mi?

ABD Başkanı Joe Biden ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin sosyal medya üzerinden viral hale gelen fotoğraf karesinin gerçeği nedir? 

Twitter başta olmak üzere sosyal medyada hızla yayılan fotoğraf karesinde Biden'ın elini Zelenskiy'nin kalçalarına koyduğu görülüyor. Peki, Biden Zelenzkiy fotoğrafı gerçek mi?

BIDEN ZELENSKIY FOTOĞRAFI GERÇEK Mİ?

ABD Başkanı Biden'ın konuğu olarak Beyaz Saray'da ağırlanan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenzkiy, haki renkli askeri kıyafetleriyle ağırlandı. 

Zelenzkiy'i Biden ve eşi karşıladı. 

Beyaz Saray'ın kapısında gerçekleşen karşılama törenini iki liderin başbaşa görüşmeleri ve sonrasında basına demeç vermeleri izledi.

Görüşmelerden sonra sosyal medyada hızla viral olan bir fotoğraf karesi ortaya çıktı. 

Karede, Biden ile eşinin arasında duran Zelenzkiy'nin arkasındaki iki elden birinin, yani Biden'ın elinin Zelenskiy'nin kalçalarında olduğu görülüyor.

Fotoğraf karesini görenler gözlerine inanamadı doğal olarak. Birçok kişi fotoğrafı gerçekmiş gibi sosyal medya hesabında paylaştı.

Peki işin aslı neydi?

İşin aslı şuydu: O fotoğraf karesi aslında fake bir resimden ibaretti. Çünkü üzerinde oynanmış ve montaj yapılmış bir çalışmaydı. 

Biden ile Zelenzkiy'nin fotoğrafı gerçek mi?
Biden ile Zelenzkiy'nin fotoğrafı gerçek mi?

 

Fotoğrafın gerçeğinde Biden'ın eli Zelenskiy'nin sırtında bulunuyor. 


 

Yorumlar