Beyaz TV kapandı mı neden çıkmıyor, frekans bilgileri ne, nasıl çıkar? SORUN ÇÖZÜLDÜ

Beyaz TV kapandı mı neden çıkmıyor, frekans bilgileri ne, uydu veya karasal yayında kaç numaralı kanal olarak değişti, nasıl çıkar? Beyaz TV'nin neden bazı seyirciler tarafından izlenemediğinin sebebi ise belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
Beyaz TV kapandı mı neden çıkmıyor ÇÖZÜLDÜ

Beyaz TV kapandı mı, neden çıkmıyor, neden kapandı, frekans bilgileri ne, uydu veya karasal yayında kaç numaralı kanal olarak değişti, nasıl çıkar? Beyaz TV bazı seyirciler tarafından 1 Eylül'den bu yana izlenemiyor. Bunun nedeni ise yapılan önemli bir değişiklikten kaynaklanıyor. Haberin detayı yazımızda.

Beyaz TV televizyon kanalını izlemek isteyen seyirciler son günlerde, her zamanki yerinde olan kanalı bulamadığından şikayet ediyor.

BEYAZ TV KAPANDI MI?

Çeşitli platformlardan giriş yapan seyirciler kanalı yerinde göremeyince haliyle doğal olarak "Beyaz TV kapandı mı, neden kapandı" sorularını soramadan edemiyor. 

Peki, durum nedir, Beyaz TV neden çıkmıyor, kapandı mı yoksa frekans bilgileri mi değişti?

Beyaz TV kanalı son günlerde Türkiye'nin bazı illerinde ve bölgelerinde çekmiyor.

Kanalın çekmediğini belirten izleyiciler durumla ilgili tepkilerini sosyal medyada dile getirmişti.

Kanalın neden bazı illerde çekmediği ve diğer bölgelerde çektiği ise henüz bilinmiyor.

İşte Beyaz TV frekans bilgileri ve kanalı bularak izlemenin yolları: 

Öncelikle Beyaz TV'nin hangi platformlardan yayın yaptığını tek tek açıklayalım.

Beyaz TV Türksat, D-Smart, TeleDünya, Tivibu, Digiturk, Kablo TV, Turkcell TV Plus dahil hemen hemen bütün platformlar üzerinden rahatlıkla izlenebiliyor. 

Beyaz Tv Frekans Bilgileri

TÜRKSAT 4A FREKANS: 12380, POLARİZASYON: V(DİKEY) BATI, SYMBOL RATE: 27500, FEC: 3/6

D-SMART D Smart 40. Kanal

TELEDÜNYA 36. Kanal

TİVİBU 31. Kanal

DIGITURK 36. Kanal

KABLO TV 35. Kanal

TURKCEL TV PLUS 6. Kanal

BEYAZ TV UYDU FREKANSI NEDİR, NASIL AYARLANIR?

Ana menüye girebilmek için, uzaktan kumandanızda üzerinde "Menu" veya "Setup" yazan düğmeyi bulun. Bazen OK düğmesine bastığınızda da menü ekranı gelebilir. BEYAZ TV'yi izlemek isteyenlerin yapması gereken standart işlemler sırasıyla şöyledir;

ADIM ADIM UYDU ALICISI AYARLAMA;

1. ADIM:

Önce menü tuşuna basın. Açılan menüden, uydu alıcısının marka ve modeline göre; "Kanal Arama" - "Manuel Arama" - "Kanal Ekleme" - "El ile Arama" gibi menülerden hangisi beliriyor ise AŞAĞI-YUKARI OK TUŞU ile ona gelin.

2. ADIM:

Açılan pencerede yine uydu alıcısının marka ve modeline göre; "TP Frekans" - "Alış Frekans" - "Frekans" - "Uydu Frekansı" seçeneklerinden biri belirecektir. AŞAĞI-YUKARI OK TUŞU ile o seçeneğin üstüne gelin. Uzaktan kumandanızın rakam tuşlarını kullanarak BEYAZ TV'nin frekansı olan "12380" 'u girin.

3. ADIM:
Yine aynı pencerede "Sembol Oranı" ya da "Sembol Rate" yazan bir seçenek bulunacaktır. Bu seçeneğin üstüne gelerek, oradaki boş alana kumandanın rakam tuşlarıyla "27500" 'i girin.

4. ADIM:
Yine aynı pencerede bulunan, "Polarizasyon" ya da "Pol" şeklinde bir yazı göreceksiniz. Bunun üstüne gelerek, SAĞ-SOL OK TUŞLARI ile "V(Dikey) Batı" 'ı seçin.

5. ADIM:
Yine aynı menü penceresinde bulunan, "FEC Kodu" ayarını yapmak için de kumandanın SAĞ-SOL OK TUŞLARINI kullanarak 3/6 seçin. Bazı uydu alıcısı (Receiver) modellerinde, FEC Kodu girmek için herhangi bir alan bulunmaz. Eğer sizin uydu alıcınızda da FEC Kodunu girmek için bir seçenek yok ise bu kodu girmenize gerek yok demektir.

6. ADIM:
Son olarak kumandanızın "OK" tuşuna basın. Böylece uydu alıcınızın BEYAZ TV'nin yayınını alabilmek için gerekli olan bilgileri kaydetmiş olursunuz.

Daha sonra uydu alıcınızda kanal tarama işlemini tekrardan başlatarak keyifle izleyebilirsiniz.

BEYAZ TV NEDEN ÇEKMİYOR, SORUNUN NEDENİ BULUNDU

Beyaz TV'nin bazı evlerde 1 Eylül 2022 tarihi itibariyle çekmediğini biliyoruz. Bunun nedeni ise Beyaz TV'nin 1 Eylül tarihi itibariyle yeni bir karar alarak yayın şeklinde değişikliğe gitmiş olmasıdır. Bu değişiklik kapsamında Beyaz TV ardık sadece HD yayın yapacak. Şu ana kadar hem HD hem de SD yayın yapıyordu. Ama artık SD yayın yapmayacak. Peki, bu ne anlama geliyor Beyaz TV HD veya Beyaz TV SD arasında nasıl farklar var, nasıl izleyebiliriz? 

HD ve SD yayın arasında teknolojik bir fark var. SD yayın eski teleizyonlarda yapılan yayın çeşididir. Yeni bazı televizyonlarda da bu özellik var ancak genel olarak yeni televizyonlar artık daha yüksek çözünürlüklü yayın tarzı olan HD ile hizmet veriyor. 

SD YAYIN İLE HD YAYIN ARASINDAKİ FARK NEDİR?

HD (High Definition) ingilizce olarak yüksek çözünürlük anlamındadır. HD nin ne olduğunu anlamak için önce SD (Standart Definition) standart çözünürlüğün ne olduğunu anlamamız gereklidir.

Dijital SD ve HD yayınlar pratikte birbirinin aynısıdır. HD yayınların SD uydu alıcılarıyla izlenememesinin sebebi sadece yayının iletim tekniğiyle ilgilidir. HD yayınlar farklı bir sıkıştırma tekniğiyle iletilir. Bilgisayarınızda izlediğiniz bir filmi farklı formatlara çevirdiğinizde nasıl ki dosya boyutu yarı yarıya düşüyorsa HD yayınlarda mpeg-4 teknolojisiyle iletilir. İşte tam burada da şöyle bir detay karşımıza çıkıyor. Bu sıkıştırmayı sadece aynı bant genişliğinde 2 kat fazla kanal iletmeyi seçenler uydu listelerinde mpeg4 olarak görebileceği dijital yayınlara geçtiler ancak mpeg4 sd yayın olarak.

SD UYDU ALICISI KULLANANLARA ÖNERİLER

HD özellikli bir televizyonunuz var ve hala SD uydu alıcısı kullanıyor ve memnunum diyorsanız, üzülerek söylüyoruz ki TV için ödemiş olduğunuz paranızın karşılığını tam olarak alamıyorsunuz demektir. Hemen bir HD özellikli uydu alıcısı alın ve neler kaçırdığınıza bakın. TV nizin hiçte görmediğiniz kadar mükemmel yayın kalitesini görün ve keyfini çıkarın.
Artık HD uydu alıcısı sahipleri aynı uydudan sizden daha fazla kanal izliyorsa, yayınlanan içerikten geri kalmamak için hemen bir HD uydu alıcısı alın.


 

 

Yorumlar

semih beyaz tv aramaktan bıktık usandık kackar tv cıkıyor sürekli
Funda Beyaz tv frekans yazıyoruz ama çıkan kackar tv
Hasan burgazli Beyaztvfirekans
Ali Beyaz tv digital de kapandım yeni frakasi varmı?
Serhat kızılkaya Beyaz tv frekans bilgililerini giriyorum kanali izleyemiyorum ne yapmam lazim