Berlin'deki tarihi zirveden ilk kare

AB Libya konusunda duyduğu endişeyle harekete geçerek önemli bir zirveye ev sahipliği yapıyor. Endişenin temel kaynağı ise petrol ve mülteci akını korkusu. Berlin'de düzenlenen tarihi "Libya zirvesi"nden ilk kare geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Merkel ve Guterres karşıladı.

Google Haberlere Abone ol
Berlin'deki tarihi zirveden ilk kare

Avrupa Birliği ülkeleri Libya'da yaşananların etkisinden duyduğu endişeyle harekete geçerek ülkede bir an önce istikrar sağlanmasını istiyor. Çünkü, Libya'daki istikrarsızlık en çok AB ülkelerini olumsuz yönde etkileyecek. AB'nin en büyük petrol tedarikçilerinden biri olan Libya'daki istikrarsızlık muhtemel yeni bir mülteci akınını da başlatabilir. Bu ihtimal ise AB'nin hiç de düşünmek istemediği bir durum.

Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen tarihi "Libya Zirvesi" öncesi katılımcı ülke liderleri basına aile resmi pozu verdi. 

Libya Konferansı'na Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Macron, İngiltere Başbakanı Johnson, ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, BM, Afrika Birliği, AB başta olmak üzere 11 ülkenin başbakanları ve temsilcileri Başbakan Merkel'in davetlisi olarak Berlin'e geldi.

Öte yandan Berlin'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Guterres karşıladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ES-SERAC İLE GÖRÜŞTÜ

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Fayiz es-Serrac ile bir araya geldi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in davetine icabetle Libya konusunda gerçekleştirilen zirve için bulunduğu Berlin'de resmi temaslarını sürdüren Erdoğan, Fayiz es-Serrac ile görüştü.

Erdoğan'ın konakladığı The Ritz-Carlton Hotel'deki görüşme, basına kapalı gerçekleşti.

 

Yorumlar