Berlin'deki saldırıyı DAEŞ üstlendi

Berlin'de 12 kişinin öldüğü 48 kişinin yaralandığı saldırıyı DAEŞ üstlendi

Google Haberlere Abone ol
Berlin'deki saldırıyı DAEŞ üstlendi

Berlin'de bir kamyon, şehrin merkezi noktalarından birinde bulunan Breitscheidplatz Noel pazarına girerek 50 ile 80 metre arasında ilerledi. Olayda 12 kişinin hayatını kaybettiği ve 48 yaralının olduğu belirtildi. Saldırıyı DAEŞ üstlendi.

Saldırıda kullanılan TIR'ın Polonya'nın Baltık denizi kıyısında bulunan Gdansk kentinde faaliyet gösteren bir nakliye firmasına kayıtlı bulunduğu TIR şoförü ile pazaretesi günü öğreden sonra bağlantının kesildiği ifade edildi. Kalabalığın içine dalan TIR'ın İtalya üzerinden geldiği ve içinde 25 ton çelik bulunduğu belirtildi. Güvenlik kaynakları, Berlin’de bir TIR'la Noel pazarına girerek en az 12 kişinin ölümüne yol açtığı iddia edilen ve olay yerinden yaklaşık bir mil uzakta gözaltına alınan kişinin Pakistanlı sığınmacı Naved B. olduğunu aktardı. Saldırının faili olmadığı belirlenen sığınmacı serbest bırakıldı.

Terör örgütünün ‘haber ajansı’ olarak bilinen Amaq’ta yer alan açıklamada, 12 kişinin hayatını kaybettiği saldırının IŞİD tarafından gerçekleştirildiği ifade edildi. Açıklamada, “Berlin’de gerçekleştirilen operasyonu düzenleyen kişi İslam Devleti’nin bir askeridir ve koalisyon ülkelerinin vatandaşlarını hedef alma çağrısı üzerine harekete geçmiştir” dendi.

GÖZALTINDAKİ PAKİSTANLI SERBEST

Berlin Emniyet Müdürü Klaus Kandt, Berlin’de gözaltına alınan terör zanlısının muhtemelen saldırının failinin olmayabileceğine dikkat çekerek bu kişinin TIR şoförü olup olmadığının kesinlik kazanmadığını söyledi. 

Almanya Federal Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada saldırının ardından kısa bir süre sonra yakalanan ve Pakistanlı bir sığınmacı olduğu açıklanan şüphelinin delil yetersizliğinden bırakıldığı, ayrıca saldırgan olduğuna dair bir kanaatin de oluşmadığı kaydedildi. 

Yorumlar