Benan Saraç kimdir? Kaç yaşında, ne iş yapıyor?

Benan Saraç'ın kim ve nereli olduğu soruları Ender Saraç ile yaşadıkları boşanma süreci ve sonrasında kamuoyunda yer alan iddialar nedeniyle gündeme geldi. Ender Saraç'ın, "Boşanma sürecinde olduğum için ağır iftiralara uğruyorum" şeklindeki açıklamaları ise dikkat çekmişti.

Google Haberlere Abone ol
Benan Saraç kimdir? Kaç yaşında, ne iş yapıyor?

Benan Saraç'ın kim olduğu sorusu Ender Saraç hakkında kamuoyunda yer alan talihsiz iddialar sonrasında gündem oldu. Ender Saraç'ın kendi çocuğuna istismarda bulunduğuna dair ağır ithamların da yer aldığı bir dizi iddiaların ortaya atılmasından sonra gözler Benan Saraç'a çevirldi. Çünkü, Ender Saraç, "Boşanma aşamasında olduğum için ağır iftiralara maruz kalıyorum" şeklinde konuşmuştu. 

BENAN SARAÇ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, MESLEĞİ NE?

Endar Saraç ile ilgili spekülasyonlar sosyal medyada popüler konular arasına girerken Benan Saraç'ın kim olduğu da merak konusu oldu. Benan Saraç kimdir, kaç yaşında, mesleği gibi merak edilen detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Benan Saraç kimdir
Benan Saraç ve Ender Saraç

 

Saraç, ünlü diyetisyen Ender Saraç'ın boşanmak üzere olduğu ve çeşitli sorunlar yaşadığı eşi olarak tanınmaktadır ve kendisi de sağlık sektöründe aktif bir rol oynamaktadır. İstanbul doğumlu olan Benan Saraç, kolej eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra üniversite eğitimi için İngiltere ve Amerika'ya gitti.

Uluslararası işletme eğitimi alan Saraç, Amerika'da uluslararası bir ithalat ihracat firmasında çalıştı ve ailesinin MNG Kargo kurucularından olduğu bilinmektedir. Kolej döneminde babasıyla iş tecrübesi edinen Benan Saraç, Türkiye'ye döndüğünde hava taşımacılığı sektöründe faaliyet gösteren aile şirketinde çeşitli departmanlarda görev aldı​​.

Benan Saraç ve Ender Saraç
Benan Saraç ve Ender Saraç

 

Benan Saraç, sağlık sektörüne de adım atmıştır. Amerika'ya dönme planları yaparken Dr. Ender Saraç ile tanışması hayatının akışını değiştirdi. Bu tanışıklık sonrası Türkiye'de kalarak sağlık sektörüne geçiş yaptı.

Alternatif tıp yöntemi olan Homeopati eğitimini dünyaca ünlü Homeopat Dr. Vangelis Zafirou'dan aldı ve homeopat oldu. Ayrıca, Su-Jok ve Reiki eğitimleri alarak alternatif tıp konusunda uzmanlığını genişletti. Transandantal meditasyon, yoga ve astroloji eğitimleri de aldı ve ünlü şeflerden mutfak dersleri alarak kendi stilini oluşturdu.

Benan Saraç ve Ender Saraç
Benan Saraç ve Ender Saraç

 

Türkiye'de bir ilk olan sağlıklı fast food mutfak ve işletmesini açarak gıda sektöründe de hizmet vermeye başladı. İstanbul'da Sağlık Güzellik Wellness üzerine hizmet veren Hay Sağlık Merkezi'nin işletmeciliğini ve yöneticiliğini Dr. Ender Saraç ile birlikte yürütmektedir. Saraç, Amerika'da doğan bir kız ve bir erkek olmak üzere iki çocuk annesidir​​.

ENDER SARAÇ'A İFTİRA MI ATTI?

Benan Saraç'ın gündeme gelmesinin en önemli nedeni ise, sosyal medya fenomeni haline gelen bir suç makinesinin Ender Saraç hakkında ortaya attığı mide bulandırıcı iddialar oldu. Ender Saraç, iddialar hakkında Gazeteci Ersoy Dede'ye yaptığı açıklamada, "Boşanma aşamasında olduğum için ağır iftiralara maruz kalıyorum" demişti. 

ENDER SARAÇ'A ŞİDDET UYGULAMAKLA SUÇLANMIŞTI

Ender Saraç ve Benan Saraç, 2013 yılında evlenmiş ve bu evlilikten iki çocukları olmuştu. Ancak bir süre önce ayrı yaşamaya başlamışlardı. İkili arasındaki ayrılık süreci oldukça olaylı geçmiş ve sonuçta mahkemelik olmuşlardı.

Olaylar sırasında Benan Saraç'ın, Ender Saraç'a şiddet uyguladığı iddia edildi. Benan Saraç'ın, bir keresinde eşinin boynuna kravatı dolayarak onu boğmaya çalıştığı ve başka bir gün eşine fiziksel saldırıda bulunarak onu yaraladığı öne sürüldü. Bu saldırılar sonucu Ender Saraç'ın vücudunda ciddi yaralanmalar meydana geldiği bildirildi.

Ayrıca, Benan Saraç'ın Ender Saraç'ın ayrı yaşadığı eve giderek eşyalara zarar verdiği ve Ender Saraç'ın kliniğinde çalışanların önünde ona hakaretlerde bulunup tehditler savurduğu belirtildi.

Benan Saraç ve Ender Saraç
Benan Saraç ve Ender Saraç

 

Bu olaylar sonucunda Ender Saraç, mahkemeye başvurarak eşinin tehdit, hakaret, psikolojik ve fiziksel şiddet eylemlerinin son bulmasını talep etti. Mahkeme, Benan Saraç'ın Ender Saraç'a yönelik şiddet, hakaret ve benzeri eylemlerde bulunmaması için bir ay süreyle uzaklaştırma kararı aldı. Karara uymaması halinde Benan Saraç'ın 3 ile 10 gün arası zorlama hapsine çarptırılacağı belirtildi.

Buna karşın, Benan Saraç tüm suçlamaları reddederek karara itiraz etti. Ender Saraç'ın eve kameralar yerleştirdiğini ve kendisine ve çocuklarına psikolojik şiddet uyguladığını iddia etti. Benan Saraç'ın avukatı, Ender Saraç'ın mağdur rolü oynadığını ve gerçekleri çarpıttığını savundu. Verilen kararın Benan Saraç'ın ticari faaliyetlerini olumsuz etkilediğini belirterek kararın kaldırılmasını talep ettiler.

Yorumlar