Bedelli askerlik ne kadar oldu? İşte 2024 yılı zamlı bedelli askerlik ücretleri

Bedelli askerlik ücretlerine 2024 yılı itibariyle zam geldi. Buna göre 2024 yılı bedelli askerlik ücretleri 182 bin liraya yükseldi.

Google Haberlere Abone ol
Bedelli askerlik ücretleri açıklandı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, operasyon bölgelerinde görevli personelin akıllı ve kameralı telefon kullanımının yasaklandığını açıkladı. Emir, harekat ve operasyon alanlarında geçerli olacak şekilde yayımlandı.

BEDELLİ ASKERLİK BEDELI ARTTI

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, "Basın Bilgilendirme Toplantısı"nda bedelli askerlik tutarının 182.609,04 TL (yüz seksen iki bin altı yüz dokuz lira dört kuruş) olduğunu belirtti.

ÜÇLÜ GİRİŞİM VE MONTRÖ SÖZLEŞMESİ

Türkiye, Romanya ve Bulgaristan arasındaki Üçlü Girişim ve Montrö Sözleşmesi'ne dair iddialara yanıt verildi. MCM Blacksea (Karadeniz Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu) kapsamında, üç ülkenin Deniz Kuvvetleri Komutanlarından oluşan bir komite, Karadeniz güvenliği için yılda iki defa toplanacak. Montrö Sözleşmesi'nin uygulanmasına titizlikle devam edileceği bildirildi.

TUZLA PİYADE OKULU'NDAKİ OLAY

Tuzla Piyade Okulu'nda yaşanan olayla ilgili olarak MSB kaynakları, Türk Silahlı Kuvvetlerinin disiplini ve hiyerarşiyi koruma konusunda kararlı olduğunu belirtti. Olayla ilgili Yüksek Disiplin Kurulu'nun toplanacağı ve kamuoyuna bilgi verileceği ifade edildi.

SURİYE'DEKİ TÜRK SAVAŞ UÇAKLARI

Türk savaş uçaklarının İdlib üzerinde gerçekleştirdiği uçuşlar ve tespit edilen insansız hava aracına yönelik önlemler hakkında bilgi verildi. Bu faaliyetlerin Rusya Federasyonu ile koordinasyon içinde yürütüldüğü belirtildi.

CEP TELEFONU KULLANIMI İLE İLGİLİ TEDBİRLER

Operasyon bölgelerindeki personelin cep telefonu kullanımına dair alınan tedbirler hakkında MSB kaynaklarından açıklama yapıldı. Buna göre, görevli personelin akıllı ve kameralı telefon kullanımı yasaklanmış, ilgili eğitimler verilmeye başlanmıştır.

TUĞAMİRAL ZEKİ AKTÜRK'ÜN BASIN TOPLANTISINDAKİ AÇIKLAMALARI

Tuğamiral Zeki Aktürk, basın toplantısında Türkiye'nin güvenlik ve savunma alanlarındaki faaliyetleri, terörle mücadeledeki başarıları ve bölgesel güvenlik girişimlerine değindi. Ayrıca Türk Silahlı Kuvvetlerinin geniş kapsamlı görevlerini yerine getirme azmi vurgulandı.

bedelli askerlik 2024 ücretleri

Yorumlar