Çetin Gören kimdir?

Çetin Gören Bataklık Operasyonu ile gündeme gelen iki önemli isimden birisidir. Peki, Çetin Gören kimdir?

Google Haberlere Abone ol
Çetin Gören kimdir?

İçişleri Bakanlığı tarafından "Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonlarından biri" olarak tanımlanan "Bataklık Operasyonu"nda gözaltına alınan iki çete liderinden biri Çetin Gören'di. 

Çetin Gören, çetenin diğer ele başı Nejat Daş ile birlik Emniyet birimleri tarafından düzenlenen operasyonda yakalanarak gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Ankara Emniyet Müdürlüğü ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü koordinesinde "örgütlü olarak uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti ile bu suçtan elde edilen gelirlerden kaynaklanan malvarlığı değerlerinin aklanması" suçları kapsamında çalışma başlatıldığı hatırlatıldı.

Kent genelinde 54 ikamet adresi ve 10 iş yerine baskın yapıldığı belirtilen açıklamada, aralarında kırmızı bültenle aranan Nejat Daj ve Çetin Gören isimli örgüt elebaşlarının da bulunduğu 38 şüphelinin yakalandığı bildirildi. 

Açıklamada, şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, gizli bölmelerde dolar, avro, sterlin, altın ile silah, mühimmat ve uyuşturucu madde ele geçirildiği, örgüt mensuplarına ait 20 lüks araca el konulduğu aktarıldı.

ÇETİN GÖREN KİMDİR?

Çetin Gören'in Brezilya ve Hollanda'da, aynı suçtan 26 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunuyor.

Bunların yanı sıra bir diğer önemli isim ise Halil Arslantaş. Şebekenin en önemli isimlerinden biri olan Arslantaş, Gaziantep'te yakalandı.

Operasyonda, lüks evlere araçlara el konuldu, 7 kasaya el konuldu. Bu kapsamda örgütle ilişiği belirlenen 16 şirketin mal varlığına el konulacağı belirtildi.

Çetin Gören Avrupa'nın en çok aranan uyuşturucu kaçakçılarından biridir. Ekim 2012'de Belçika'da hakkında soruşturma başlatıldı. Anvers limanında ele geçirilen 8 ton uyuşturucunun 1 numaralı şüphelisiydi. Ekvador'dan muz ithalatı adı altında uyuşturucu kaçırıyordu.

4 Mayıs 2012 tarihinde Hollanda'da evine düzenlenen operasyonla yakalandı.

Yakalandığında silah, 900 bin nakit para da ele geçirildi.

24 Haziran 2014 tarihinde Hollanda'da çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Gören, Hollanda'da bilinmeyen bir şekilde adli kontrol şartıyla salıverildi.

14 yıl hapis cezası aldı ama kaldığı evde bulunamadı.

2016 yılında Hollanda'da kara para aklamaktan da 12 yıl hapis cezası aldı.

 

 

Yorumlar