Baş Belası uyarlama mı?

Baş Belası uyarlama mı gerçek hikayesi nedir, hangi diziden veya filmden ya da kitaptan uyarlama bir dizidir? ATV'de yayınlanan yazlık dizilerden Baş Belası'nın hangi filmden uyarlama olduğu merak ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Baş Belası uyarlama mı?

Baş Belası dizisi uyarlama mı, gerçek hayatı nedir, ya da hangi kitaptan eserden veya filmden uyarlama? Yazlık yani sezonluk diziler arasına giren Baş Belası dizisi ATV'de yayınlanıyor. Dizinin konusu ve hikayesi dikkat çekiyor. Bu nedenle Baş Belası uyarlama mı gerçek hikayesi nedir? 

Baş Belası uyarlama mı?
Baş Belası

 

ATV'nin yeni yaz dizisi 'Baş Belası' 20 Haziran 2021 Pazar günü saat 20.00'de seyircisiyle buşmaya başladı. Komedi ve gerilimi bir arada sunan iddialı yapım, taban tabana zıt iki karakter İpek ile Şahin'in hikayesini anlatıyor. Kış sezonu dizilerinin sezon finali yapmasıyla yeni yaz dizileri birer birer ekranlara gelmeye devam ediyor. Geniş oyuncu kadrosuyla dikkat çeken 'Baş Belası' dizisi, hem eğlenceli hem de polisiye türlerini birleştiren öyküsüyle ekranlara geliyor. Psikolog İpek Gümüşçü ve cinayet büro başkomiseri Şahin Kara'nın yollarının kesişmesine neden olan esrarengiz cinayetin nasıl çözüleceği şimdiden merak konusu oldu.

İpek'in çocukluğundan beri tutkusu olan polisiye merakı onu cinayet büro başkomiseri Şahin Kara'yla sık sık karşı karşıya getirecek. 'Baş Belası' birbirine taban tabana zıt bu iki karakterin polisiye maceralarla süslü eğlenceli hikayeleri ekranlara gelecek.

Baş Belası, kendisini ailesine adamış bir kadın olan İpek Gümüşçü'nün hayatını derinden sarsan olaylar sonucu emniyette psikolog olarak çalışmaya başlamasıyla yaşadıklarını konu alıyor.

Evli, mutlu, çocuklu bir ev hanımı olan İpek Gümüşçü, yakın arkadaşı Nazlı'nın aldatıldığını öğrenir. Polisiye öykülere çok meraklı olan psikoloji mezunu İpek, arkadaşıyla birlikte bu olayı çözmek üzere ipuçlarının peşine düşer ve kendisini bir cinayet soruşturmasının ortasında bulur. Davayı soruşturan cinayet büro başkomiseri Şahin Kara'ya şüpheli olarak ifade vermek zorunda kalan İpek'in hayatı ortaya çıkan delillerle tamamen değişir.

İpek'in yıllardır içinde olduğu muhteşem hayatı bir yanılsamadan ibarettir. Hayatı alt üst olan İpek'in kendini toplaması için çözmesi gereken bir bilmece vardır. Bu bilmeceyi çözmenin yolunu arayan İpek, emniyete psikolog alınacağını öğrenir. Annesinin tüm itirazlarına rağmen mülakata girip işe alınır ancak kendini pek de hoşlanmadığı Şahin Kara'yla birlikte çalışırken bulacaktır. Şahin ise İpek'e güvenmemekte ve onun gibi bir kadının cinayet büronun dünyasına asla ayak uyduramayacağını düşünmektedir.

Gizemli bir cinayet soruşturmasında birlikte çalışmak zorunda kalan iki uyumsuz karakter cinayet büro başkomiseri Şahin ve çocukluğundan beri polisiyeye ilgi duyan psikolog İpek'in eğlenceli öyküsüne yer verilecek Baş Belası dizisinin kitaptan ya da yabancı diziden uyarlama olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Daha önce ülkemizde yayınlanan Galip Derviş dizisine benzetilen Baş Belası'nın Sherlock Holmes hikayesiyle de benzer olduğu yorumları yapıldı. İpuçlarını değerlendiren bir polisin olduğu iddialı dizinin müzikleri de Sherlock Holmes'ta kullanılan müziklere benzetildi.

BAŞ BELASI OYUNCULARI KİMLER?

Yapımcılığını ARC Film'in üstlendiği, senaryosunu Gülsev Karagöz, Zafer Özer Çetinel, Ahmet Orçun Okşar, Ramazan Demirli'nin yazdığı, yönetmenliğini Murat Onbul'un yaptığı Baş Belası dizisi oyuncu kadrosunda; İrem Helvacıoğlu (İpek Gümüşçü), Seçkin Özdemir (Şahin Kara), Dilara Aksüyek (Nazlı Tüzün), Buçe Buse Kahraman (Nermin Kuşçu), Bülent Düzgünoğlu, Neşe Baykent, Taner Rumeli, Yılmaz Kunt, Ali Mert Yavuzcan, Ergül Miray Şahin, Özgür Cem Tuğluk, Eyüp Mert İlkıs gibi isimler yer alıyor.


 

Yorumlar