Bakan Zeybekçi'den Hollanda'ya tepki

Ekonomi Bakanı Zeybekci: "Bu uygulamayı nefretle kınıyorum, kabul edilebilir bir şey değildir. Türkiye bunun gereğini de yapacaktır. Ama aklı selim içinde, bu provokasyon ve algı operasyonunu düzenleyenlere, bu iyi ilişkilerden rahatsız olanlara prim vermeme adına da dikkat etmemiz gerektiğinin altını çizmek istiyorum"

Google Haberlere Abone ol
Bakan Zeybekçi'den Hollanda'ya tepki

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Hollanda'nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının iniş iznini iptal etmesiyle ilgili, "Bu uygulamayı nefretle kınıyorum, kabul edilebilir bir şey değildir. Türkiye bunun gereğini de yapacaktır. Ama aklı selim içinde, bu provokasyon ve algı operasyonunu düzenleyenlere, bu iyi ilişkilerden rahatsız olanlara prim vermeme adına da dikkat etmemiz gerektiğinin altını çizmek istiyorum." dedi.

Uşak programı kapsamında bir otelde iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelen Zeybekci, gazetecilerin Bakan Çavuşoğlu'nun uçağının iniş izninin iptal edilmesiyle ilgili sorusunu yanıtladı.

"Akıl, mantık ve uluslararası nezaket kurallarına sığmayan" kararı kınadığını belirten Zeybekci, kendisinin de geçen hafta pazar günü Almanya'da planlanan programları spekülasyonlara rağmen gerçekleştirdiğini, döndükten sonra Almanya'da Bild isimli gazetenin "dünyanın en ahlaksız basın kurumunda dahi görülmeyecek bir şekilde" hakaret içeren ifadelere yer verdiğini belirtti.

Bu haberi okuyunca 23 Temmuz'da, henüz darbe girişiminde şehit olanların kanları yerdeyken Alman Der Spiegel dergisinde yayınlanan ve Türk bayrağını dikenli tellerle birlikte göstererek atılan "Bir zamanlar demokrasi vardı" başlığını hatırladığını kaydeden Zeybekci, tüm bu algı operasyonlarını görünce FETÖ'nün bu alandaki kabiliyetleri ve bölücü terör örgütlerinin faaliyetlerinin aklına geldiğini kaydetti.

Bu ülkelerde her fırsatta Türkiye ile ilgili negatif algı bombardımanı yapıldığına işaret eden Zeybekci, şöyle konuştu:

"Böyle durumlarda şunu sormak lazım, 'bundan kim kazançlı çıkar?' Bundan zarar gören Almanya ve Türkiye. Birbirlerinin 1 numaralı en büyük ticaret ortağı. Türkiye ile AB çok önemli bir noktaya gidiyor. 160 milyar dolarlık dış ticaret hacmimiz, Gümrük Birliği güncellenirse 200 milyar dolarların üzerine, birkaç sene içinde 250-300 milyar dolarlara çıkıyor. Bunların bir şekilde bozulması, zarar görmesi, tam bir imkan, fırsat yakalanacakken böyle bir olumsuz havanın yaratılmasının arkasında kasıt var. Birilerinin provokasyonu var. Birilerinin yaptığı bilinçli, planlı bir çalışma var."

Zeybekci, bu süreçte tüm ilgilileri aklı selim davranmaya, provokasyonlara karşı uyanık olmaya davet ettiğini, Almanya ve Hollanda'daki bakanları oynanan oyuna karşı dikkatli olması konusunda uyardığını ifade etti.

Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burada bir oyun var, dikkat edin diyorum. Burada Türkiye ile AB arasında oynanan, yaratılan, negatif bir algı operasyonu var. Böyle çılgınlıklarla kamuoyunda sanki sempatik görünüyormuş gibi yaratılan bir ortam var, buna karşı dikkatli olsunlar. Bir ülkeye, devlete böyle şeyler yakışmaz. Hele hele Türkiye gibi onurlu ve bugüne kadar kazanımlarının tamamının bedelini ödemiş olan bir ülkenin hükümetinin mensuplarına bu hareketleri yaptığınız zaman da bunun kazananı olmaz.

Ben Dışişleri Bakanımıza yapılan bu uygulamayı nefretle kınıyorum, kabul edilebilir bir şey değildir. Türkiye bunun gereğini de yapacaktır. Ama aklı selim içinde, bu provokasyon ve algı operasyonunu düzenleyenlere, bu iyi ilişkilerden rahatsız olanlara prim vermeme adına da dikkat etmemiz gerektiğinin altını çizmek istiyorum."

Bakan Zeybekci, 16 Nisan'da Türkiye'nin sırtındaki tüm yüklerden, bu zamana kadar kurgulanarak kendisine reva görülen bu düzenden kurtulacağını, bundan böyle bağımsızlık yolunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği muasır medeniyet hedefine arkasına bakmadan koşacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar