Ülkenin dört bir yanında bir anda çıkan yangınlarda sabotaj var mı?

Türkiye'nin dört bir yanında son iki günde onlarca yangın çıkınca akıllara "sabotaj var mı?" sorusu geldi. Bakan Pakdemirli konu hakkındaki soruyu cevaplandırdı.

Google Haberlere Abone ol
Seri yangınlarda sabotaj var mı?

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Ege ve Marmara Bölgeleri'nde süren yangınlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Pakdemirli, 20 binin üzerinde personel, 600'ün üzerinde ilk müdahale aracı,185 dozer, 475 iş makinası toplamda 2600 araçla yangınların hepsine müdahale edildiğini söyledi.

"Yangınlarda sabotaj izi var mı?" sorusuna da canlı yayında yanıt veren Pakdemirli, her orman yangınıyla ilgili kolluk kuvvetlerinin çok yönlü soruşturma başlattığı ama yangınların yüzde 90 oranlar insan hatasından kaynaklandığına dikkati çekti.

Bakan Pakdemirli "Şu anda İzmir, Gaziemir, Çile, Seferihisar ve Manisa yangınlarını helikopterle denetliyorum, koordinasyonu buradan sağlıyoruz sizinle de helikopterden iletişim kuruyorum. Vatandaşlar dikkatli olmalı. 20 binin üzerinde personel, 600'ün üzerinde ilk müdahale aracı, 185 dozer, 475 iş makinası toplamda 2600 araçla yangınların hepsine müdahale ediyoruz. Geçen hafta toplamda 200 yangına müdahale etmek zorunda kaldı." ifadelerini kullandı.

Yorumlar