Bahçeli'den AYM başkanına sert tepki

MHP lideri Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'a tepkisini dile getirerek, AYM'nin terörist Emrah Yayla hakkında verdiği hak ihlali kararını eleştirdi. Bahçeli, AYM'nin milli güvenlik sorunu olduğunu ve yeniden yapılandırılması gerektiğini vurguladı.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli'den AYM başkanına sert tepki

Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan'ın dünkü konuşmasına sert bir dille yanıt verdi. Bahçeli, AYM'nin Çağlayan Adliyesi'nde terör saldırısı girişiminde bulunan DHKP/C'li terörist Emrah Yayla hakkında verdiği hak ihlali kararını eleştirerek, "Bay Zühtü, akladığınız cani terör saldırısı yaptı." ifadelerini kullandı.

"AYM YA KAPATILMALI YA YENİDEN YAPILANDIRILMALI"

MHP Genel Başkanı, partisinin 55. kuruluş yıl dönümü etkinliğinde yaptığı konuşmada, Anayasa Mahkemesi'nin milli güvenlik sorunu olduğunu belirtti. Bahçeli, "Verdiği skandal hak ihlalleri kararlarıyla iç huzuru ve barış ortamını sarsan ve kaos üretim merkezi olduğunu teyit eden AYM, ya kapatılmalı ya da yeni baştan yapılandırılmalıdır." dedi.

GÜÇLÜ MHP, GÜÇLÜ TÜRKİYE

Bahçeli, MHP'nin 55 yıldır milli ve manevi değerleri esas alarak Türkiye'nin siyasal ve toplumsal merkezinin temsilcisi olduğunu ifade etti. 2053 vizyonu kapsamında lider ve süper güç Türkiye hedefine vurgu yapan Bahçeli, "Güçlü MHP, güçlü Türkiye demektir. Geleceğin gücü Türkiye Cumhuriyeti'dir." şeklinde konuştu.

AYM'NİN TARTIŞMALI KARARLARI

Bahçeli, AYM'nin hukuka savaş açtığını ve teröriste hak ihlali kararı vererek Türk yargısına gölge düşürdüğünü belirtti. "Teröriste hak ihlali veren bir mahkeme, Türk mahkemesi olamaz." diyerek AYM'nin yeniden yapılandırılması gerektiğinin altını çizdi.

Yorumlar