Badem ve badem yağının faydaları

Badem ve badem yağının faydaları , bademin faydaları , badem yağının faydaları

Google Haberlere Abone ol
Badem ve badem yağının faydaları

Badem ve badem yağının faydaları

İçeriğinde bulunan B1 vitamini-tiamin vücuda enerji sağlar, bağışıklık sistemini güçlendirir, B2 vitamini-riboflavin hemoglobin sentezinde yer alan birçok enzimlerin bünyesinde bulunur.  B6 vitamini-piridoksin sinir sisteminin işlevsel etkinliğini artırır, strese karşıdır, B9 vitamini-folik asit kanda kalp kan-damar hastalıklarının oluşmasına neden olan zararlı kolesterol miktarını azaltır, karaciğerin çalışmasını kolaylaştırır. 

Beslenme esnasında bademde kullanıldığında organizmaya grip, nezle ve virüs enfeksiyonlarına karşı daha dirençli olur. Tohum kabuğundan geçen maddeler virüs enfeksiyonuna enfekte kadınların iyileşmesini hızlandırır. 

Tatlı badem halk hekimliğinde kansızlık, uykusuzluk, migren ve şeker hastalığı gibi bazı hastalıklar sırasında kullanılır. Badem karaciğer ve dalağın çalışmasını kolaylaştırır, sindirimi sisteminin daha hızlı çalışmasını sağlar. İçerdiği mineraller sayesinde cildin su-lipit dengesini sağlayarak nemlendirir, yumuşatır ve hücrelerin rejenere sürecini stimüle etmektedir. 

Badem yağı

Bademi değerli kılan içeriğindeki yüksek miktarda bulunan yağ oranıdır. Acı badem yüzde 45, tatlı badem ise 62 oranında yağ bulundurur ve soğuk presleme yoluyla alanda kendi mucizevi özelliklerini barındırır. Eczacılık derialtı inyeksiyaların, merhem ve mumların yapımında kullanılır. Acı badem yağının içerdiği amikdalin glikoza ve sianid aside göre onu iç kısımlarına uygulanması oldukça tehlikelidir ve sadece dış kısımlara uygulanır. 

Tatlı badem yağı ise hem içe, hem de dışa kullanılabiliyor. Kabızlık, pnevmoniya, bronşit ,  astım ve otit sırasında içeriye kabul edilen tatlı badem yağının iltihap giderici, balgam atıcı, yatıştırıcı ve yumuşatıcı etkileri var. Uykuyu geliştirir, zihinsel yeteneği arttırır.

kaynak:sonhaberler.com

 

Yorumlar