Badem yağının faydaları

Badem yağının faydaları , badem yağı , badem yağı neye iyi gelir , badem yağı nasıl kullanılır

Google Haberlere Abone ol
Badem yağının faydaları

Badem yağının faydaları

Badem Yağı: Sarı renkli hafif kokulu ceviz tadında sabit bir yağdır. E vitamini ve mineraller bakımından oldukça zengindir.

Badem yağının faydaları:

Pürüzleri giderir. Tüyleri uzatma özelliğine sahiptir. Kuru ve çatlak ciltler için faydalıdır. Kaş ve kirpiklerde özellikle kullanılır. Vücut için krem ​olarak kullanılabilir. Sürüldüğü yerdeki hücreleri canlandırır. Saç besleyici olup saç dökülmesini önler. Cilde ve saçlara E vitamini sağlar. Kabızlık tedavisindeetkilidir.Makiyaj temizlemede, saç, tırnak, el ve ayak bakımında kullanılır. Kaşıntı ve yanıklar gibi durumlarda tedavi amaçlı kullanılabilir. Rugan ayakkabıların gittikçe kırılıp çatlamaması için yüzeye dışarıdan uygulanan bir preparattır. Hamileler doğumdan sonra karın derisi çatlamasın diye hamilelik zamanında karınlarına sürmeleri iyi gelir. Badem yağının sivilce çıkan sıfatlara sürülmesi önerilir.

Uyarı:

Dahili olarak 10 yaşından küçük çocuklarda kullanılmamalıdır.

Badem yağı sürülmüş saç ile hemen duşa girilmemelidir. Çünkü yukarıdan aşağıya doğru akan su saçta bulunan badem yağını vücuda yayacak ve badem yağını vücuttan temizlenmesi zorlaşacaktır. Bu yüzden önce saçınızı yıkamanız tavsiye edilir.

Badem Yağının kullanımı:

Kabızlık için doktor tavsiyesi ile günde 1 çay kaşığı tüketilir. Duş aldıktan sonra elinize biraz sürüp nemli saç uçlarınıza uygulamanız, bir çok saç kreminden ve jelden daha etkili bir sonuç verecektir ve saçlarınızın kurumuş uçları oldukça canlı görünecektir. Badem yağını saç diplerinize sürebilir, bir-iki saat beklettikten sonra saçınızı yıkayabilirsiniz.

Yorumlar