Bad Salzuflen DİTİB Mevlana Camii’nde “Ahde Vefa” iftarı

Bad Salzuflen'da bulunan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne bağlı Mevlana Camii’nin inşaasında büyük emekleri olan ilk nesil büyükler iftar yemeğinde buluştu.

Google Haberlere Abone ol
Bad Salzuflen DİTİB Mevlana Camii’nde “Ahde Vefa”

Almanya’nın Kezey Ren Vestfalya Eyaleti Bad Salzuflen beldesinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Mevlana Camii’nin inşaasında büyük emekleri olan ilk nesil büyüklere yönelik “Ahde Vefa” iftar yemeği düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan “Ahde Vefa” iftar yemeğinde Bad Salzuflen DİTİB Mevlana Camii din görevlisi Ali Rıza Uslu, dernek başkanı Selçuk Kulga ve başkan yardımcısı İnci Naciye Çelik günün anlamını ve önemini belirten konuşma yaptı.

GELECEK NESİLLERE BÜYÜK BİR MİRAS BIRAKTINIZ

Yaklaşık 62 yıl önce başlayan göçle birlikte ilk nesil büyüklerin, ahlaki, manevi ve kültürel değerlerini gelecek nesillere aktarabilmek amacıyla camiler inşa ettiklerini dile getiren din görevlisi Uslu, “Siz değerli büyüklerimizin bizlerin gönlünde ve zihninde çok başka bir yeri var.

Çünkü sizler her türlü zor şartlar altında, asli ihtiyaçlarından fedakarlık ederek bu camiyi inşa ettiniz. İnşa ettiğiniz eserinizi gelecek nesillere büyük bir miras bıraktınız. Sizler için bu programı icra etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Davetimize icabet ettiğinizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Rabbimiz vefat edenlere rahmet, sizlere de hayırlı, sağlıklı ve uzun ömürler ihsan eylesin” diye konuştu.

İLK NESİL BÜYÜKLERİN HİZMETLERİ VE GAYRETLERİ TAKDİRE ŞAYANDIR

İnancın, kültür ve geleneklerin en önemlisi camilerin yaşatılması için sorumlu olduklarını söyleyen dernek başkanı Kulga da, “Bu güzel iftar programında camimizi inşa ve imar eden ilk nesil büyüklere bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyorum. İlk nesil büyüklerimizin birçok konudaki hizmetleri ve gayretleri takdire şayandır. Geçmişten günümüze camimize katkı sunan, yükü omuzlayan, iz bırakan başta birinci nesil büyüklerimize ve üyelerimize gönülden şükranlarımı sunuyorum. Sizlerin gayretleriyle yapılan bu Mevlana Camii’nde, bugün bütün dünya Müslümanları, birlikte secdeye varmanın o doyumsuz zevkini yaşıyorlar. Allah sizlerin dünya ve âhiretinizi mâ'mur eylesin” ifadelerini kullandı. Başkan Kulga, programın düzenlenmesinde emeği geçen din görevlisine, dernek yönetimine ve kadın kollarına teşekkür etti.

DUYGULU ANLAR YAŞANDI

Daha sonra iftar yemeğine katılan ilk nesil büyükler duygularını ifade eden konuşmalarında, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ettiler.

“Ahde Vefa” iftar yemeği din görevlisi Ali Rıza Uslu tarafından başta deprem olmak üzere cemaatten vefat edenler için Yasin-i şerif okundu ve dualar edildi.

Okunan akşam ezanı ile birlikte oruçlar açıldı. Programın sonunda ilk nesil büyüklere birer buket çiçek takdim edildi.

Yorumlar