Babacan'a göre Akşener güven vermiyor

CHP'den gelen müdahalelerle partisi zor duruma düşen Meral Akşener'e bir eleştiri de DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan'dan geldi.

Google Haberlere Abone ol
Babacan'a göre Akşener güven vermiyor

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Türkiye siyasetindeki güven bunalımına dikkat çekti.

Babacan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, yaklaşan seçimlere yönelik muhalefetin tutumlarını eleştirdi. Babacan, "Dün elini tuttuğuna bugün 'düşman' derseniz güveni oluşturamazsınız; dün 'adayımdır' dediğinize bugün 'korkak' derseniz güven oluşturamazsınız" diyerek, son günlerdeki siyasi gelişmeleri eleştirdi.

Babacan, Türkiye'nin çete liderleriyle anılmasının üzücü bir durum olduğunu belirtti. Bu konuda, "Bunlar niçin Türkiye'yi seçtiler, nasıl, ne zaman geldiler? Ellerini kollarını sallayarak Türkiye'ye girerken kim göz yumdu?" gibi sorular sorarak, Türkiye'nin iç politikasındaki güvenlik meselelerine dikkat çekti.

Babacan, KKM uygulamasının iki yılını değerlendirerek, bu uygulamanın hazineyi batırma projesi olduğunu iddia etti. Merkez Bankası'nın açıklamadığı kur farklarına ve bunun şeffaflık ilkesine aykırı olduğuna vurgu yaptı. Babacan'ın değerlendirmesine göre, Merkez Bankası'nın son altı ayda 800 milyar liralık bir zarar ettiği ve bu zararın büyük bir bölümünün KKM'ye ödenen kur farkından kaynaklandığı tahmin ediliyor.

DİL VE DEMOKRASİ VURGUSU

Babacan, TBMM'deki bütçe görüşmelerinde bazı milletvekillerinin Kürtçe konuşmaları nedeniyle yaşanan tartışmaları hatırlatarak, Türkiye'de ikinci en çok konuşulan dilin Meclis'te yasak sayılmasını ve tutanaklara "X" ya da "bilinmeyen dil" olarak yazılmasını eleştirdi. Babacan, "Bu ülkede eşit vatandaşlıktan, temel haklardan bahsedemezsiniz" diyerek, demokrasi hedeflerine vurgu yaptı.

Babacan, terör ve şiddet konusunda kesin bir duruş sergilediğini belirterek, "Teröre, şiddete müsamaha olmaz, teröre, şiddete sempatiyle bakanlara müsamaha gösterilmez" ifadelerini kullandı.

Babacan, yaklaşan seçimler öncesi muhalefet bloğunun durumunu değerlendirerek, seçim sonuçlarının sadece seçmenlerde değil, siyasetçilerde de hayal kırıklığı ve umutsuzluk yarattığını belirtti. Babacan, muhalefet partilerinin iç tartışmalarının ve birbirlerini suçlama yarışının bu hayal kırıklığını derinleştirdiğini ifade etti.

Yorumlar