Azerbaycan ordusundan cephe hattında tatbikat

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattına yakın bölgelerde Azerbaycan Savunma Bakanı Hasanov'un komutasında, zırhlı araçlarla tatbikat gerçekleştirildi

Google Haberlere Abone ol
Azerbaycan ordusundan cephe hattında tatbikat
Azerbaycan ordusu, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattına yakın bölgelerde askeri tatbikat gerçekleştirdi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Savunma Bakanı Kıdemli Orgeneral Zakir Hasanov'un komutasında cephe bölgesindeki askeri birliklerin zırhlı araçlarla tatbikata başladığı bildirildi.

Tatbikatta zırhlı araç ve piyade silahlarından atışların gerçekleştirildiği, birliklerin tüm emir ve talimatları başarıyla yerine getirdiği belirtildi.

Orgeneral Hasanov, Savunma Bakan Yardımcısı ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necmeddin Sadıkov'la birlikte Ermenistan ordusu ile temas hattında bulunan askeri birlik ve mevzileri ziyaret etti.

Nisan başında Azerbaycan ordusunun operasyonu ile işgalden kurtarılan bölgelerdeki mevzilere gelen Hasanov'a, cephe hattındaki son durumla ilgili bilgi verildi. Hasanov, mevzilerden Ermenistan ordusunun kontrolünde olan bölgeleri gözlemledi.

Hasanov, önceki ay yaşanan çatışmalarda "kahramanlık gösteren" askerlerle görüştü ve onlara hediyeler takdim etti.

Ermenistan ordusunun nisan ayı başında Azerbaycan sivil yerleşim birimlerini ateş altına almasının ardından, Azerbaycan ordusu da cephe hattında karşı saldırı başlatmıştı.

Ağdere, Terter, Ağdam, Hocavend ve Fuzuli bölgelerinde başlatılan operasyonlarda, bazı stratejik bölge ve yerleşim birimleri işgalden kurtarılmıştı.

Yorumlar