Ayasofya için halı siparişi verildi iddiası

Yeniden cami statüsü kazandırılacağı belirtilen Ayasofya Camii için halı siparişi verildiği iddia ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Ayasofya için halı siparişi verildi iddiası

Ayasofya'nın yeniden cami olarak ibadete açılması tartışmaları devam ederken cami için halı siparişi verildiği ileri sürüldü. 

İstanbul'un fethi kutlamalarında içinde Fetih Suresi okunan Ayasofya'nın statüsü ile ilgili tartışmalar devam ederken gazeteci Ahmet Anapalı'dan dikkat çeken bir iddia geldi. Anaplı, Ayasofya Camii için halı siparişi verildiğini ileri sürdü.

Danıştay 10. Dairesi, 1934'te Bakanlar Kurulu kararıyla müze yapılan Ayasofya'nın, yeniden cami olması için açılan davada hükmünü vermeye hazırlanıyor. Karar duruşması 2 Temmuz'da yapılacak. Bu kararın öncesinde dikkat çeken bir iddia gündeme geldi. Gazeteci Ahmet Anapalı, Ayasofya Camii için halı siparişi verildiğini ileri sürdü. Anaplı, sosyal medyadan şu ifadeleri paylaştı:

"Kesin bir bilgiyi paylaşayım sözüm senettir. Ayasofya Camii için bugün halı siparişi verildi."

AK PARTİ'DEN CHP VE İYİ PARTİ'YE ÇAĞRI

Öte yandan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Danıştaydan, Ayasofya'ya ilişkin milletin hassasiyeti ve beklentisi doğrultusunda, gönüllerde karşılık bulan hukuki bir karar vermesini ümit ettiklerini belirterek, "Fethin sembolü Ayasofya, kendi topraklarımızda artık mahzun kalmamalı, aslına rücu etmeli ve bu tartışmalar da bitmeli." ifadesini kullandı.

Turan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ayasofya'nın ibadete açılması konusundaki kanaatlerinin belli olduğunu vurguladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "Zulmün perdesi 567 yıl önce kapanmıştır. Ayasofya, Müslüman Türk milletinin fetih camisidir. Ayasofya'dan çan sesi değil, Allah'ın izniyle ezan sesi yükselecektir." yönündeki açıklamasının çok kıymetli olduğunu kaydeden Turan, konunun siyasi değil hukuki olduğunu ancak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de kanaatlerini açıklamasının, verilen mesaj açısından anlamlı olacağını belirtti.

 

Yorumlar