Avrupalı liderlere 'Erdoğan'a karşı birleşme' çağrısı

İngiltere ve Hollanda'dan sonra Almanya seçimlerinde de 'Türkiye karşıtlığı' şimdiden ön plana çıkmaya başladı. Merkel'e rakip olmaya hazırlana Schulz, Avrupa liderlerini Erdoğan'a karşı birleşmeye çağırdı.

Google Haberlere Abone ol
Avrupalı liderlere 'Erdoğan'a karşı birleşme' çağrısı

Sonhaberler | Haber Merkezi 

İngilter ve Hollanda'daki seçimlerden sonra Almanya'daki seçimlerde de ana gündem maddesi şimdiden belli oldu. Avrupa Parlamentosu Başkanlığı döneminde FETÖ ve PKK'ya sempatiyle bakarak onları ağırlayan Alman Schulz, Merkel'e rakip olmaya hazırlandığı şu günlerde Türkiye'ye yönelik açıklamalarıyla öne çıkmaya çalışıyor. Martin Schulz, yaptığı son açıklamada, Avrupalı liderleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı birleşmeye çağırdı. 

Almanya'da seçimlerde Merkel'e rakip olan Schulz, Türkiye karşıtı açıklamalarıyla öne çıkmaya çalışıyor. Alman Sosyal Demokrat Partisi'nin Başbakan adayı olan Martin Schulz, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.  Rheinische Post gazetesine konuşan Schulz, "Şu anki durumda Türkiye’nin AB’ye üyeliği kesinlikle mümkün değil.” dedi. 

Açıklamalarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da hedef alan Schulz, “Avrupa’daki bütün hükümet liderleri Erdoğan’a net bir şekilde kendisinin şu sıralar bütün sınırları aştığını söylemeli.” şeklinde konuştu.

Yorumlar

ihsan erdoğanın arkasında ALLAH var halkı var ne bok yersen ye ona bir şey yapamazsın Yahudi uşağı pislik