Avrupa'dan Filistin'e destek: Binlerce kişi Brüksel'de toplandı

Filistin'e destek amacıyla Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen on binlerce kişi, İsrail'in saldırılarına karşı Belçika'nın başkenti Brüksel'de bir araya geldi. Göstericiler, İsrail'e boykot uygulanması ve acil ateşkes talebinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Avrupa'dan Filistin'e destek: Binlerce kişi Brükse

Avrupa'nın dört bir yanından gelen binlerce kişi, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına karşı Brüksel'de toplandı. Brüksel'in kuzey tren istasyonunda başlayan ve yaklaşık 5 kilometrelik bir yürüyüşle süren "Filistin için Avrupa yürüyüşü", bölgede son yılların en kalabalık gösterilerinden biri olarak kaydedildi.

BÜYÜK KATILIM VE GÜÇLÜ MESAJLAR

Polis ve organizatörler, gösteriye 21 bin ila 45 bin kişi arasında katılım olduğunu bildirdi. 40'tan fazla sivil toplum örgütü, sendika ve yardım kuruluşunun desteklediği bu etkinlikte "Filistin'e özgürlük", "Katil İsrail", "Acil ateşkes" gibi sloganlar yükseldi.

İSRAİL'E BOYKOT VE ATEŞKES ÇAĞRISI

Göstericiler, Avrupa ülkelerinden İsrail'e yönelik boykot uygulanmasını ve silah satışlarının durdurulmasını talep etti. İsrail, Filistinlilere yönelik soykırım uygulamakla suçlandı.

GÖSTERİYE KATILANLARIN YORUMLARI

Gösteriye katılan Nathan, "Bu terörizm, etnik temizlik, soykırım." diyerek İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınadı ve acil bir ateşkes çağrısında bulundu. Nathan, çocuklarının da bu dayanışmanın bir parçası olmasını istediğini belirtti.

"DAHA KAÇ KİŞİ ÖLMELİ" SORUSU

İtalya'da doğup büyüyen Mara, meşru müdafaa adı altında yapılan saldırıların aslında katliam olduğunu söyledi. Mara, acil bir ateşkes talep etti ve "Daha kaç kişi ölmeli?" diye sordu.

"HER CAN EŞİTTİR" MESAJI

Belçikalı Cemal Ekber, barış istediğini ve Yahudi halkına karşı olmadığını vurguladı. Ekber, Avrupa ülkelerinin ve ABD'nin işgallere destek vermemesi gerektiğini söyledi.

DÜNYANIN SESSİZLİĞİNE TEPKİ

Belçika'da yaşayan Türk avukat Vahide Gül, Gazze'deki katliama dünyanın sessiz kalmasına tepki gösterdi ve liderlere "Artık yeter" mesajını iletti.

Bu gösteri, Avrupa'nın farklı köşelerinden gelen insanların Filistin halkına olan desteğini ve İsrail'in eylemlerine karşı duydukları tepkiyi gözler önüne serdi.

Yorumlar