Avrupa futbolunda Arda Güler'in şutu konuşuluyor

Arda Güler'in orta sahadan kaleye çektiği ve direkten dönen şutu başta Real Madrid Teknik Direktörü Ancelotti olmak üzere herkesten takdir topladı.

Google Haberlere Abone ol
Avrupa futbolunda Arda Güler'in şutu konuşuluyor

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, La Liga'nın 29. haftasında Osasuna'ya karşı alınan 4-2'lik galibiyetin ardından düzenlenen basın toplantısında, oyuna son dakikalarda dahil olan Arda Güler'in performansı hakkında konuştu. Ancelotti, Güler'in 90+3. dakikada çektiği şutun direkten dönmesi için "Sadece büyük bir yetenek böyle bir şeyi yapabilir. Gol atamaması önemli değil. Bizim için bu gol" ifadelerini kullandı.

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI VE SKOR DETAYLARI

Karşılaşma, Real Madrid'in hızlı bir başlangıç yapmasıyla kısa sürede hareketlendi. 4. dakikada Vinicius Junior'un golüyle öne geçen Madrid ekibi, ev sahibi Osasuna'nın 7. dakikada Ante Budimir ile bulduğu golle kısa süreliğine eşitliği sağlasa da, 18. dakikada Dani Carvajal'ın golüyle tekrar liderliği ele geçirdi. İlk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarıda da etkili bir oyun sergileyen Real Madrid, 61. dakikada Brahim Diaz ve 64. dakikada Vinicius ile farkı üçe çıkardı. Osasuna, 90+2. dakikada İker Munoz ile bir gol daha bulsa da, maç 4-2 Madrid'in üstünlüğü ile sona erdi.

ARDA GÜLER'İN ETKİLEYİCİ PERFORMANSI

Real Madrid forması giyen Arda Güler, maçın son dakikalarında sahaya çıktı. 85. dakikada Vinicius Junior'un yerine oyuna dahil olan Güler, 90+3. dakikada orta sahadan yaptığı etkileyici şutla topu üst direğe gönderdi. Ancak topun direkten dönmesiyle gol sevinci yaşanmadı.

LİGDEKİ DURUM VE PUAN CETVELİ

Bu galibiyetle birlikte Real Madrid, puanını 72'ye yükselterek La Liga'daki liderliğini sürdürdü. Ligin ikinci sırasında yer alan Girona 62, üçüncü sıradaki Barcelona ise 61 puanla takip etmekte.

ANCELOTTI VE MARCA'NIN YORUMLARI

Ancelotti'nin yanı sıra, Real Madrid'de özellikle Arda Güler'in performansını ön plana çıkaran Marca gazetesi de Türk futbolcu için "dahi" yakıştırması yaparak, Ancelotti'ye Güler'i daha fazla süreyle oynatma çağrısında bulundu.

VINICIUS'UN MAÇI BELİRLEYEN ROLÜ

Karşılaşmanın en iyi oyuncusu olan ve iki gol atan Vinicius Junior hakkında da konuşan Ancelotti, oyuncunun "sonucu belirleyen bir futbolcu" olduğunu ve her alanda etkili bir performans sergilediğini belirtti. Ancelotti, Vinicius'un üzerindeki baskıya rağmen olağanüstü bir maç çıkardığını vurguladı.

Yorumlar