Ataç Baykal kimdir, nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

Ataç Baykal, Deniz Baykal'ın kızı Prof. Dr. Aslı Baykal'ın CHP'den istifa etmesi sonrasında ortaya atılan iddialar üzerine gündeme gelen isim oldu. İstifa sonrası Deniz Baykal'ın da ayrılacağı söylentileri yayılınca muhalif basına Ataç Baykal'la konuşmuştu. Peki, Ataç Baykal kimdir, kaç yaşında

Google Haberlere Abone ol
Ataç Baykal kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Ataç Baykal kimdir, nerelidir, kaç yaşında soruları Deniz Baykal'ın ölümünden sonra bir kez daha gündem oldu. Ataç Baykal adı son günlerde CHP'de yaşanan istifalar sonrasında gündeme geldi. Deniz Baykal'ın kızı Prof. Dr. Aslı Baykal'ın CHP'den istifa etmesinden sonra kamuoyunda Deniz Baykal'ın da partiden ayrılacağına dair söylentiler dolaşmaya başladı. Hal böyle olunca da ailenin gerçekten neler düşündüğü merak edilir oldu. Şaban Sevinç'in sahibi olduğu Bizimtv kanalına konuşan oğul Baykal, ayrılma gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi. Peki, Ataç Baykal kimdir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

Prof. Dr. Aslı Baykal'ın CHP'den ayrılması muhalefet kesiminde geniş yankı buldu. Hatta o kada yankılandı ki babası Deniz Baykal'ın da partiden ayrılarak Cumhur İttifakı'na katılacağı söylentileri çıkmaya başladı. 

ATAÇ BAYKAL KİMDİR?

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın partiden istifa edeceği iddiaları üzerine konuşan oğlu Ataç Baykal, "Babam, kendisi CHP’den istifa etmeyi asla düşünmüyor" dedi. AKP Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Sinan Burhan ise Deniz Baykal'ın Cumhur İttifakı'na katılacağına dair "kulis" bilgisi aldığını söyledi.

CHP'nin eski genel başkanı Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal, CHP'den istifa etmişti. Bu gelişmenin ardından Deniz Baykal'ın da istifa edeceği iddialarının çıkması üzerine oğlu Ataç Baykal'dan açıklama geldi.

 Bizim TV’ye konuşan Ataç Baykal şunları söyledi: "Babam ile konuştum. Aslı’nın CHP üyeliğinden istifasını kendisi ile konuşmadığını, hatta istifa ettikten sonra haber verdiğini söyledi. Aslı’nın istifası Deniz Baykal ve ailesini bağlayıcı bir görüşün sonucu alınmış bir karar değildir. Babam, kendisi CHP’den istifa etmeyi asla düşünmüyor, herkese de sakın istifa etmeyin diye telkinde bulunuyor. Aslı’nın istifası için babam, ‘Bana bu bildirildi, oturup konuşalım diye önceden sorulmadı’ dedi."

Ataç Baykal, "Ben Aslı’nın CHP üyesi bile olduğunu bilmiyordum. Bu tartışmalar üzerine üye olduğunu öğrendim. Devlet memuru olmasaydım ben bugün CHP’ye üye olurdum" dedi.

Öte yandan AKP Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Sinan Burhan ise Deniz Baykal’la ilgili ilginç bir iddiada bulundu.

Burhan, Twitter hesabı üzerinden “Aldığım bir kulis” diyerek yaptığı paylaşımda “Milli ve yerli cephe genişliyor …Cumhur İttifakı'na Sn. Deniz Baykal da katılacak” ifadelerini kullandı.

Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal, hafta başında CHP’den istifa ettiğini duyurmuştu. Sosyal medya hesabından siyasi parti üyeliğini sonlandırdığına dair görseli paylaşan Baykal, istifasının nedenini Cumhuriyet'e, “Gördüğüm lüzum üzerine” diyerek açıklamıştı.

TV100’de yayımlanan “Taksim Meydanı” programında konuk olan gazeteci Şaban Sevinç de, Deniz Baykal’a yakın bir isimle görüştüğünü ve Baykal’ın da CHP’den istifa edebileceğini söylemişti.

Ataç Baykal, Deniz Baykal'ın iki çocuğundan biridir. Tıp doktoru olan Ataç Baykal Orta öğrenimini Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı. O dönem ÖSS Fen puanında Türkiye 43.’sü olarak girdiği Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1988 yılında mezun oldu. Aynı yıl başladığı Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimini 1993’te tamamladı. 2001’de doçent, 2008’de profesör oldu.

Yorumlar