Askeri belge ve bilgi ele geçirme davasına 5. Ağır Ceza Mahkemesi bakacak

İzmir’de devam eden, 10’u muvazzaf ve 15’i tutuklu 357 sanıklı, tehdit ve şantajla askeri bilgi ve belge ele geçirme davası, özel yetkili mahkemelerin kapatılmasıyla birlikte İzmir 12.

Google Haberlere Abone ol
Askeri belge ve bilgi ele geçirme davasına 5. Ağır Ceza Mahkemesi bakacak

İzmir’de devam eden, 10’u muvazzaf ve 15’i tutuklu 357 sanıklı, tehdit ve şantajla askeri bilgi ve belge ele geçirme davası, özel yetkili mahkemelerin kapatılmasıyla birlikte İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nden alınarak 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ne verildi.

Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasına ilişkin kanunun yürürlüğe girmesiyle TMK 10. maddeyle görevli olan ve kamuoyunda "askeri casusluk" davası olarak bilinen askeri bilgi ve belge ele geçirme davasının görüldüğü 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nin de görevi sona erdi. Son olarak 16 Ocak 2014'te görülen davada, duruşma tarihi olarak 10 Mart verilmişti ancak bugün duruşma yapılmadı. Düzenlemenin yürürlüğe girmesinin ardından HSYK tarafından, İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen söz konusu davasnın, İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesine karar verildiği öğrenildi. Bugün görülmesi beklenen davayla ilgili toplanan İzmir Adli Yargı Komisyon Başkanlığı ile 5. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, davanın 7 Nisan 2014 Pazartesi günü devam etmesine karar verdi. Tutuklu sanıklar cezaevinden getirilmezken bazı tutuksuz sanıklar, duruşma yapılması ihtimaline karşı adliye geldi. Duruşma olmadığını öğrenerek geri döndüler. CİHAN

Yorumlar