Aşk-ı Memnu ne zaman çekildi? Aşk-ı Memnu kaç yılında çekildi?

Aşk-ı Memnu dizisi şimdilerde yeniden ekrana geldiği için dizinin ne zaman, hangi yıl çekildiği sorusu merakla soruluyor. Kanal D'de yayınlanan dizi döneminin reyting rekortmeni dizileri arasındaydı. Şimdilerde tekrarı yayınlanan dizi yine de ilgi görüyor.

Google Haberlere Abone ol
Aşk-ı Memnu ne zaman kaç yılında çekildi?

Aşk-ı Memnu ne zaman, hangi yıl çekildi, kaç bölümdü soruları bu aralar merakla soruluyor. Kanal D ekranlarında Aşk-ı Memnu'nun final bölümü yayınlanıyor. Bir döneme damgasını vurmuş ve 10 yıl geçmesine rağmen hala seyirciyi ekrana çeken Aşk-ı Memnu, 22 Temmuz Çarşamba akşamı saat 20.00'de 79. bölümüyle bir kez daha sevenlerine final heyecanı yaşatmıştı. Aşk-ı Memnu çekim tarihi ve bitiş süresi ne zaman oldu? İşte, Aşk-ı Memnu'nun çekildiği yıl ve oyuncu kadrosu hakkında detaylar... 

AŞK-I MEMNU NE ZAMAN, KAÇ YILINDA ÇEKİLDİ?

Kanal D'nin sevilen ve izlenen dizilerinden Aşk-ı Memnu, 22 Temmuz'da yeniden seyirciyle buluşuyor. Tekrar bölümleri olmasına rağmen aynı ilgiyi koruyan Aşk-ı Memnu'nun final bölümü, etkileyici senaryosu ve unutulmaz oyuncu kadrosuyla izleyicilerin ilgisini çekiyor. İşte, Aşk-ı Memnu oyuncuları ve çekim yılı hakkında merak edilenler.

Aşk-ı Memnu ne zaman kaç yılında çekildi
Aşk-ı Memnu

 

Aşk-ı Memnu, 4 Eylül 2008 tarihinden 24 Haziran 2010'a kadar Kanal D'de yayınlandı ve 2. sezonun sonunda 79 bölümle sona erdi. Halid Ziya Uşaklıgil’in eşsiz eserinden uyarlanan dizi, etkileyici senaryosu ve efsane oyuncu kadrosuyla milyonları ekrana çekmeyi başardı.

Dizi, babasının ölümünden sonra Adnan Bey ile evlenen Bihter Yöreoğlu'nu ve eşinin manevi yeğeni Behlül ile yaşadığı yasak aşk üzerinde yoğunlaşır. Bihter ve henüz üniversitede okuyan eğlence düşkünü Behlül'ün, Adnan Bey'den ve evde yaşayan diğer insanlardan gizli bir ilişkisi olur. Onların hayatlarına ve yaşadıkları dramatik olaylara Mademoiselle De Courton (Deniz), Firdevs Yöreoğlu, Peyker Önal, Nihal Ziyagil ve Bülent Ziyagil ile diğerleri de dahil olur.

ROMANDAN UYARLAMA 

"Aşk-ı Memnu," 1900 yılında Halid Ziya Uşaklıgil tarafından yazılan aynı adlı romandan uyarlanan bir dizidir. Dizide, İstanbul'un önde gelen zenginlerinden Adnan Bey'in karısı İnci'nin ölümünün ardından Nihal ve Bülent adlı iki çocuğuyla kalmasından sonra, genç bir kız olan Bihter ile evlenerek ikinci bir evlilik yapması ve Bihter'in manevi yeğeni Behlül ile ilişkisini konu alır. İlk kez 1975'te TRT'de Halit Refiğ tarafından yönetilen bir dizi uyarlaması da bulunmaktadır.

Dizinin yapımcısı olan Ay Yapım daha önce "Yaprak Dökümü" ve "Dudaktan Kalbe" romanlarından uyarlanan diziler de üretmiştir. Dizi, 2008 yılında duyurulmuş olup senaryosunu Ece Yörenç ve Melek Gençoğlu yazmıştır. Diziyi Hilal Saral yönetirken, yayın hakkı Kanal D'ye aittir. Romanın hikayesi günümüze uyarlanmış olup karakterler, mekanlar ve diyaloglar modern zamanlara adapte edilmiştir. İlk uyarlamayla kıyaslandığında karakter özellikleri ve işlenişi bakımından farklılıklar mevcuttur.

Dizi başladığında reytingleri oldukça yüksekti ve ilk bölüm %10,1 reyting ve %31,6 izlenme payı ile günün en popüler programı oldu. Sonraki bölümler de reyting sıralamasında yüksek yerlerde yer aldı. İki sezon boyunca ortalama reyting %14,84 olarak hesaplandı.

AŞK-I MEMNU OYUNCULARI KİMLERDİ?

Aşk-ı Memnu dizisinin oyuncuları şöyleydi:

Beren Saat (Bihter)

Kıvanç Tatlıtuğ (Behlül)

Nebahat Çehre (Firdevs)

Selçuk Yöntem (Adnan Ziyagil)

Zerrin Tekindor (Matmazel)

Hazal Kaya (Nihal Ziyagil)

Batuhan Karacakaya (Bülent Ziyagil)

Nur Fettahoğlu (Peyker)

İlker Kızmaz (Nihat Önal)

Baran Akbulut (Beşir)

Fatma Karanfil (Şayeste)

Rana Cabbar (Süleyman Efendi)

Zerrin Nişancı (Aynur)

Recep Aktuğ (Hilmi Önal)

Gülizar Irmak (Sevil)

Gülsen Tuncer (Arsen Ziyagil)

Evren Duyal (Nesrin)

Ufuk Kaplan (Kathia)

Yorumlar