AÖF sınavları online mı?

AÖF sınavları online mı olacak yoksa yüz yüze mi yapılacak sorusu açıköğretim fakültesi öğrencileri tarafından merak ediliyor. Konu hakkında detaylı bir açıklama arayan öğrenciler için maalesef henüz bir açıklama gelmedi.

Google Haberlere Abone ol
AÖF sınavları online mı?

AÖF sınavları online mı yoksa yüz yüze mi yapılacağı sorusu bu aralar öğrencilerin kafalarını en çok meşgul eden konulardan biri oldu. Açıköğretim Fakültesi (AÖF) vize sınav tarihleri kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından gündeme geldi. Anadolu Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, 2021-2021 bahar dönemi vize sınavları nisan ayında düzenlenecek. Online eğitimlerini sürdüren binlerce AÖF öğrencisinin AÖF ara sınavlarına ilk dönemde olduğu gibi çevrimiçi katılması bekleniyor.

Bahar döneminin gelmesiyle beraber AÖF sınav takvimine gözler çevrildi. Üniversitenin yayınladığı sınav takvimi ile vize tarihleri belli oldu. Yayımlanan takvime göre Anadolu Üniversitesi 2021 AÖF bahar dönemi ara sınavları 10 Nisan ve 11 Nisan’da gerçekleştirilecek. Sınavların online olup olmayacağı ise henüz açıklanmadı.

AÖF bahar dönemi ara sınavı 10-11 Nisan’da yapılacak. Final sınavı ise mayıs ayında gerçekleştirilecek ve 29-30 Mayıs’ta düzenlenecek. Vize sınavı için 01 Mart 2021 tarihine kadar sınav merkezi tercihi yapanlar, bahar dönemi ara sınavına ilgili sınav merkezinde girebilecekler.

Bahar Dönemi Ara Sınavı 10 - 11 Nisan 2021

Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 29 - 30 Mayıs 2021

Yaz Okulu Sınavı 08 Ağustos 2021

ATA AÖF SINAVLARI NASIL OLACAK?

ATA AÖF bahar dönemi sınavları için geri sayım başladı. Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nde eğitim gören öğrenciler bahar dönemi vize sınavlarına nisan ayında girecekler. Sınavların online mı olup olmayacağı ile ilgili kurum tarafından açıklama yapıldı. Bahar yarıyılı ara sınavları online olacak.

Kurum tarafından yapılan açıklamada, 'Açıköğretim Fakültemizin değerli öğrencileri; Yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde Covid-19 sürecinde yüz yüze sınav uygulamalarının oluşturabileceği olumsuzluklar dikkate alınarak 2020-2021 Bahar Yarıyılı ara (vize) sınavlarının çevrimiçi (online) yapılmasına karar verildi.' denildi.

ATA AÖF bahar dönemi vize sınavı 3-4 Nisan 2021’de yapılacak. Final sınavı ise 22-23 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek.

AÖF SINIF GEÇME SİSTEMİ

Öğrencilere bir yarı yılda 30 krediyi geçmeyecek şekilde ders ataması fakülte tarafından yapılır. Öğrenciler fakülte tarafından atanan dersleri eksiltebilir veya toplam 45 krediyi geçmemek üzere üst yarı yıldan ders seçebilir. (ilk yıl hariç)

Lisansta birinci yarıyılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 5. ve 7. yarı yıllardan,

İkinci yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 6. ve 8 yarı yıllardan DERS ALAMAZ.

Üçüncü yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 7. yarı yıldan,

Dördüncü yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 8. yarı yıldan ders ALAMAZ.

 

Yorumlar