AÖF Sınav Saati kaçta Açıköğretim online sınav hangi saatte yapılıyor?

AÖF sınav saati kaçta veya hangi saatte sınava gerecekler tarafından merak edilir oldu. Açık Öğretim Online sınav saatleri veya uzaktan eğitimle yapılan eğitimle ilgili sınavın saati kaçta? İşte AÖF online sınav saatleri

Google Haberlere Abone ol
AÖF Sınav Saati kaçta Açıköğretim online sınav

AÖF  sınav saati öğrencilerin kafasını karıştırıyor. Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) ikinci dönem ilk online sınavları 10 Nisan 2020 Cumartesi günü başlıyor. Ancak sınava giren öğrencilerin çoğu sınavın saat kaçta başlayacağını ve kaçta biteceğini bilmiyor. İşte AÖF sınav saatleri hakkında merak edilen bilgilerden bazıları:  

Sınavda her ders için 30 soru ve 40 dakika süre olacaktır.

Sınava esinav.anadolu.edu.tr adresi üzerinden e-devlet şifreniz ya da öğrenci şifrenizle giriş yapabilirsiniz.

Sınav Esnasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Sınavlar kişiye özel olarak oluşturulmaktadır. Öğrenciler, sınav esnasında yalnız bulunmak ve soruları herhangi bir öğrenme kaynağından ya da herhangi bir kişiden destek almadan bireysel olarak cevaplamakla yükümlüdür.

Sınav başladıktan sonra aktif oturum içinde soruyu görme, sonraki soruya geçme gibi normal sınav akış işlemleri dışında; tarayıcıyı kapatma, sayfayı yenileme, sayfada geri tuşuna basma, tam ekrandan çıkma gibi herhangi bir işlemin yapılması anormal aktivite olarak değerlendirilir. Sınav sisteminde anormal aktivite tespit edildiğinde öğrenciye uyarı verilebilir.

İşlemin tekrarlanması durumunda öğrencinin sınavı sonlandırılabilir.

Sınavda Uygulanacak Kurallara aykırı hareket edilmesi, anormal aktivitelerin tespit edilmesi, öğrenciden kaynaklanan teknik sorunlar ve benzeri nedenlerle sınavın tamamlanamamasının sorumluluğu öğrenciye aittir.

Sınavda 17 lisans programımızda ekli listede yer alan derslerden çoktan seçmeli soruların yanında kısa ve uzun cevaplı açık uçlu sorular da sorulacaktır.

AÖF sınavı saat kaçta başlayacak ve bitecek? Eğitimini açıköğretim üzerinden devam ettiren öğrenciler güz dönemi final sınavına hazırlandı. Kredi notunu yükseltebilmek için sınava katılacak olan öğrenciler sınava girecekleri yer bilgisini gösteren AÖF sınav giriş belgesini çıktı alarak sınava katılabilecekler. 

AÖF SINAVI SAAT KAÇTA?

2020-2021 AÖF güz dönemi sınavları normal sınavlar gibi saat kısıtlaması şeklinde yapılmayacak. Sınavlarınızın bulunduğu günlerde istediğiniz saatte sisteme giriş yaparak kişiye özel sınavınızı olabilirsiniz. Yani 10 Nisan Cumartesi günü saat 00.01'den itibaren istediğiniz saatte sisteme giriş yaparak AÖF sınavınızı olabilirsiniz. Pazartesi akşamı saat 23.59'dan sonra ise sınav sistemine giriş yapamayacaksınız.

AÖF SINAV GİRİŞ BELGESİ ÇIKTI NASIL ALINIR?

Öncelikle AÖF'ün https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim resmi internet adresini açın. Daha sonra 'Öğrenci Girişi' sekmesi üzerinden T.C. Kimlik numarası ve şifreniz ile sisteme giriş yapın. Açılan pencerede üst sekmelerde 'Sınav İşlemleri' kategorisinin altında 'Sınav Giriş Belgesi' sekmesine tıklayın. Daha sonra sınav giriş belgesi görüntüle dedikten sonra sağ en üst kısmında yer alan 'Yazdır' butonuna tıklayarak ya da klavyede Ctrl+P kısayolu ile çıktı alabilirsiniz.

AÖF FİNAL SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Anadolu Üniversitesi tarafından AÖF sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı konusunda bir açıklama yapılmadı. Ancak, bir önceki sınavların sonuçları, sınavın tamamlanmasının ardından 15 gün içerisinde açıklanmıştı. Buna göre bu yılın sınavları da aynı süre içinde açıklanacağı tahmin ediliyor.

HARF NOTLARININ ANLAMLARI NELERDİR?

AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC geçer harf notlarıdır. Bu notları aldığınız dersleri tekrar seçemezsiniz.

CD, DC ve DD harf notları ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00 ve üzerinde ise geçer harf notlarıdır ve öğrenci bu dersleri tekrar seçemez. Öğrencinin genel not ortalaması 2,00'ın altında ise; öğrenci, Genel Not Ortalamasını 2,00'ın altına düştüğü dönemden itibaren bu notları aldığı dersler tekrar seçilebilir.

FF ise başarısız harf notudur ve öğrenci FF aldığı dersleri tekrar seçebilir.

Örneğin, Akademik durumu Uyarı olan bir öğrencinin, daha önceki dönemden iki DD, bir DC olmak üzere üç koşullu geçer harf notuna ve bir de FF notuna sahip olduğunu varsayalım. Öğrenci koşullu geçer harf notuna sahip olduğu 3 dersi istediği zaman alabileceği gibi, FF notuna sahip olduğu dersi de istediği zaman alabilir. Burada önemli olan öğrencinin mezun olmak için genel not ortalamasını 2.00 ve üstüne taşıması ve FF dersinin olmamasıdır. Öğrenci genel not ortalamasını 2.00 ve üzerine taşıdığında koşullu geçer harf notuna sahip olduğu derslerden de başarılı olmuş olacaktır.

AÖF Online Sınav Nasıl Yapılacak?

Açıköğretim sınavı online ortamda nasıl yapılacak, hangi saatte sınav olacak, süresi nasıl olacak şeklindeki bütün sorularınıza aşağıdaki videoda cevap bulabilirsiniz. 

Yorumlar