Antalya son dakika ceset haberleri! Sahile vuran cesetler gizemini koruyor

Antalya'da sahile vuran cesetler paniğe neden olurken, yapılan tetkiklerde cesetlerin büyük çoğunluğunun kaçak göçmenlere ait olabileceği belirtildi. Cesetlerden birinin de birkaç gün önce kaybolan kadına ait olabileceği kaydedildi.

Google Haberlere Abone ol
Antalya'da sahile vuran cesetler gizemini koruyor

Antalya'nın Aksu ilçesi'nde bir otelin yakınındaki sahilde bir erkek cesedi bulundu. Antalya Valiliği, bu olayla birlikte, son beş gün içinde Antalya sahillerinde bulunan ceset sayısının altıya yükseldiğini açıkladı. Olayın, kaçak göçmen taşıyan bir teknenin batması sonucu meydana gelmiş olabileceği düşünülüyor.

Olayın Keşfi ve İlk Bulgu

Olay, Aksu Mahallesi, Kemerağzı turizm beldesinde meydana geldi. Deniz Güneş ve babası Abdülaziz Güneş, balık tutarken sahilde cesedi fark etti. Durum, hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirildi. Polis ekipleri, olay yerinde cesedin bir erkeğe ait olduğunu tespit etti ve ceset, olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarının ardından Antalya Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Batan Tekne İhtimali

Çarşamba günü Alanya ve Manavgat sahillerinde bir çocuk ve bir yetişkin cesedi bulundu. Dün ise Manavgat'ta iki ve Serik'te bir ceset daha bulunmuştu. Serik'te bulunan kadın cesedinin, 13 gün önce kaybolan Merve Şevval Elmas'a ait olabileceği üzerine ailesi, DNA örneği alınması için Antalya'ya geldi.

Antalya Valiliği'nin Açıklaması

Antalya Valiliği'nin yaptığı yazılı açıklamaya göre, bulunan altı cesetten birinin kaybolan M.Ş.E.'ye ait olabileceği düşünülüyor. Diğer beş cesedin ayakkabı ve kıyafetlerinin Suriye'de üretildiği tespit edildi. Lübnan'ın Ankara Büyükelçiliği, geçen yıl Aralık ayında Lübnan-Suriye sahil bölgesinden yaklaşık 90 kişiyi taşıyan ve Kıbrıs'a doğru hareket eden bir teknenin kaybolduğunu bildirmişti. Meteorolojik kayıtlara göre, rüzgâr ve akıntının cesetlerin Antalya kıyılarına sürüklenmesine neden olabileceği belirtiliyor. Antalya'da 2023-2024 yıllarında herhangi bir düzensiz göçmen kazası veya kayıp bildirimi olmadığı kaydedildi.

 

Yorumlar