Anayasa Mahkemesi'nden açıklama

Anayasa Mahkemesi, "Işıklar yanıyor" mesajıyla gündeme gelen Engin Yıldırım ile ilgili açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Anayasa Mahkemesi'nden açıklama

Anayasa Mahkemesi'nden "Işıklar" paylaşımıyla ilgili açıklama: Bir üyenin şahsi paylaşımı, yüce mahkemenin kurumsal görüşünü yansıtmaz.

Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin Yıldırım, dün akşam Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla tepkileri üzerine çekmişti. Yıldırım, Anayasa Mahkemesi binasının ışıklı halinin üzerine "ışıklar yanıyor" ifadesini iliştirerek paylaşmıştı. Paylaşım, bir zamanlar darbe çağrışımı için kullanılan ifade nedeniyle sert tepkiyle karşılandı. Yıldırım ikinci kez mesaj atarak art niyetinin olmadığını ileri sürdü. Daha sonra da her iki mesajı da silerek "üzüntülerini belirten" bir mesaj paylaştı. Ancak tepkiler dinmedi, istifa çağrıları gelmeye devam etti.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP'TAN TEPKİ

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Bu ülkede darbeci karanlık kafaları aydınlatacak ışığın anahtarı tektir ve o da aziz milletimizin iradesidir. Gereken her durumda o irade sağduyu ile ışıkları açar ve lüzumsuzsa da kapar." değerlendirmesinde bulundu.

Şentop, Anayasa Mahkemesi (AYM) Üyesi Engin Yıldırım'ın sosyal medyadan yaptığı paylaşıma twitter hesabında yer verdiği mesajıyla tepki gösterdi. Şentop, paylaşımında şunları kaydetti:

"Darbeci reflekslerin gölgesindeki söylemler kabul edilemez. Bu ülkede darbeci karanlık kafaları aydınlatacak ışığın anahtarı tektir ve o da aziz milletimizin iradesidir. Gereken her durumda o irade sağduyu ile ışıkları açar ve lüzumsuzsa da kapar."

 

Yorumlar