Okullarda korsan eylem, zorla and okutuyorlar

Hükümet tarafından ilkel bulunduğu için kaldırılan "öğrenci andı" bir sendikaya mensup öğretmenler tarafından okullarda zorla okutulmaya çalışılıyor. Andı zorla okutmaya çalışan öğretmenler hakkında işlem yapılıp yapılmayacağı bilinmiyor.

Okullarda 'Öğrenci Andı' okutulmasının yasaklanmasına karşı öğretmenler bugün Türkiye genelinde korsan eylem başlattı. Eğitim İş Sendikası'na üye bazı öğretmenler tarafından okullarda öğrencilere zorla öğrenci andı okutuluyor. 

Uygulamanın Milli Eğitim Bakanlığı tarafnıdan engellenmesi beklenirken, çocuklarına zorla "and" içirilen veliler ise duruma tepkili. 

Bir tür "diktatörlük ve üçüncü dünya ülkelerine özgü" uygulama olan öğrenci andının öğrencilere zorla okutulması kabul edilemez. 

Milli Eğitim Bakanlığının derhal harekete geçerek ilgililer hakkında soruşturma açması bekleniyor.

Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, “Sendikamız Merkez Yönetim Kurulu'nun aldığı karar gereği 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı boyunca her gün derse başlama öncesinde öğrencilerimizle andımızı okuyacağız.” diyerek skandal eylem kararını açıklamıştı.

Arnavutköy'de kura öncesi fiyatlar arttı Kılıçdaroğlu ve Akşener'den sonra Karamollaoğlu da Sudan liderinin oğlu Ankara'da toprağa verildi İliç'teki kayıp işçilerden ikisi daha ölü bulundu Krefeld’de tarihi gün: Açıktan ilk ezan okundu Enerji şirketlerinden motorin ve benzine gizli zam