Almanya'dan tatilcilere uyarı: Tahliye olmayacak

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, başka ülkelere tatile gidecek olan vatandaşlarını uyararak söz konusu ülkede yaşanacak ikinci dalga sırasında tahliye operasyonunun yapılmayacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'dan tatilcilere uyarı: Tahliye olmayacak

Dünya genelinde 7 milyona yaklaşan koronavirüs vakaları Almanya'da 185 bin 696'ya ulaştı. Vaka sayısı bakımından dünyada 9. sırada olmasına karşın, 8,776 ölümle İtalya, İspanya, İngiltere ve Fransa'dan daha iyi bir tablo çizen Almanya,  yurt dışına çıkacak vatandaşlarını uyardı. Almanya Dışişleri Bakanı tarafından yapılan açıklamada ikinci bir koronavirüs dalgasının yaşanması ihtimaline yönelik uyarılar yapıldı.

"TAHLİYE OPERASYONU YAPILMAYACAK"

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Almanya Dışişleri Bakanı Maas, "Tatilde koronavirüse yakalanırsanız, seyahatinizi tek başına organize etmeniz gerekir. Almanya’ya yeniden bir tahliye operasyonu yapılmayacaktır. Herkes tatilini ona göre planlamalıdır" dedi.

Korona kurallarına uyulmadığı takdirde seyahat tavsiyesinin seyahat uyarısına dönüşebileceğini söyleyen Maas, "Yabancı ülkelerdeki temsilciliklerimiz acil durumlar için destek vermeye hazır durumdadır" diye konuştu.

 TÜRKİYE İLE GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

Türkiye ile seyahat konusundaki görüşmelerin sürdüğünü kaydeden Maas, "Seyahat uyarılarını kalıcı olarak sürdürmeyeceğiz. Ancak yine de salgının gidişatına bağlı" ifadelerini kullandı. Maas, seyahat uyarılarının kaldırıldığı Avrupa ülkelerinin korona önlemlerini ihlal etmesi halinde hızlı bir şekilde seyahat uyarıları yapılacağını hatırlattı.

Yorumlar