Almanya'daki Türkler bu reklamı konuşuyor

Almanya'da bir markanın yılbaşı için çektiği anlamlı reklamı görenleri hüzünlendiriyor.

Almanya'daki Türkler bugünlerde ünlü bir market zinciri tarafından çekilen ve yabancı düşmanlığı ile göçmenler üzerinden mesaj veren reklam filmini konuşuyor. 

EDEKA isimli market zincirinin yeni reklam filminde Türklerin komşuluk ilişkileri üzerinden yabancı düşmanlığı yapanlara mesaj veriliyor.

Reklamda; disiplinli bir Alman olan Schmidt, çevresine mesafeli duruşuyla dikkat çekiyor. Yalnız başına yaşayan Schmidt, kendisine Türk aile tarafından ikram edilen baklavayı ilk önce reddediyor. Ardından yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalandığı öğrenilen Schmidt için Türk ailenin çocuklarının yemek hazırlayarak evine götürdüğü görülüyor. Hasta adam, kendisi için hazırlanan yemekleri ve baklavayı gördükten sonra ise duygulanıyor.

Reklam, Türkçe olarak, "Dünyada en güzel şey dost edinmek" sözleriyle sonlanıyor.

Noel için hazırlanan, koronavirüs ve yalnızlık temalarına dikkat çeken reklam sosyal medyada yüz binlerce kez izlenirken; 2 günde binlerce beğeni topladı.

Yorumlar

Erkan Biz dünyaya hep dost olduk ne suriyeli gibi ülkesini terkettik nede insanı sevene düşman olduk RABBİM şöyle buyurmuş yaradılanı seveceksin yaradandan ötürü ama kimseye kendimizi anlatamadık ne acı.
Hülya malkac Besser könnte mann das nicht erklären vielen Lieben Dank Edeka