Almanya'da esrar kullanımı serbest bırakılıyor

Almanya, esrar tüketimini yasallaştıran yeni yasal düzenlemeleri kabul ediyor. Özel tüketim için en fazla üç bitki yetiştirme ve 25 grama kadar sahip olma hakkı getiren bu düzenleme, uyuşturucu ile bağlantılı suçları azaltmayı hedefliyor.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da esrar kullanımı serbest bırakılıyor

Almanya'da esrar tüketimini düzenleyen yeni yasal çerçeve, kamuoyunun dikkatini çekti. Şansölye Olaf Scholz liderliğindeki üç partili koalisyon, özel tüketim amaçlı esrar yetiştirilmesi ve sahip olunmasına izin veren bir düzenleme getirdi. Artık Alman vatandaşları, özel tüketim için en fazla üç bitki yetiştirebilecek ve 25 grama kadar esrar sahibi olabilecekler.

ESRAR KULÜPLERİNE YEŞİL IŞIK

Bu düzenlemenin bir diğer önemli özelliği ise ticari olmayan amaçlarla esrar üretimine izin verilmesi. Yetişkinlerden oluşması gereken ve 500'den fazla üyesi bulunmayan esrar kulüpleri, üyelerine esrar tüketimi konusunda yeni haklar tanıyor. Ancak, esrarın küçükler tarafından kullanımı yasak kalmaya devam edecek ve okullar ile oyun alanları gibi genç nüfusun yoğun olduğu bölgelerde tüketimi kesinlikle yasak olacak.

YASANIN AMAÇLARI

Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, yeni yasanın temel amacının uyuşturucuyla bağlantılı suçları azaltmak, esrar ticaretini kontrol altına almak ve genel olarak kullanıcı sayısını düşürmek olduğunu belirtti. Lauterbach, esrarın özellikle gençler üzerindeki zararlı etkilerine dikkat çekerek, yasallaştırmanın tehlike arz etmediği anlamına gelmediğinin altını çizdi.

MUHALEFETTEN TEPKİLER

Yeni düzenlemeye karşı çıkan muhalefet partileri, özellikle Hıristiyan Demokratlar, kuralların çok karmaşık olduğunu ve uygulanmasının zor olacağını öne sürüyor. Muhalefet, bu düzenlemenin gençler arasında esrar tüketimini artırabileceğini iddia ediyor.

DÜZENLEMENİN ETKİLERİ

Uzmanlar, yeni düzenlemenin piyasadaki dinamikleri değiştirebileceğini, ancak esrar kulüplerine katılmak veya kendi esrarını yetiştirmek istemeyen bireylerin yine de satın alma yoluna gidebileceğini belirtiyor. Almanya, bu adımla birlikte eğlence amaçlı esrar tüketimini yasallaştıran dünya üzerindeki dokuzuncu ülke oluyor.

Yorumlar