Almanya'nın en büyük bankalarından biri batıyor

Almanya'nın en büyük bankalarından olan ve bu alandaki amiral gemisi sayılan Deutsche Bank 6 bin kişiyi işten çıkartacağını ve 300 bin şubesini kapatacağını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'nın en büyük bankalarından biri batıyor

Alman bankacılığının amiral gemisi ve ülkenin en büyük bankası Deutsche Bank, günden güne eriyor. Uzun süredir ekonomik sıkıntıda olduğu bilinen devk banka, maliyetlerini düşürebilmek amacıyla yeni adımlar atmaya hazırlanıyor. Dev banka yeni tasarruf tedbirleri kapsamında 6 bin kişinin işten çıkartıldığını duyurdu. Öte yandan masraflarını kısmayı hedefleyen banka 300 şubesini de kapatmaya hazırlanıyor.

200 MİLYON EUROLUK TASARRUF HEDEFLENİYOR

Deutsche Bank Özel Müşteri İşleri Bölümü Başkanı Manfred Knof, banka tarafından planlanan tasarruf hedefi hakkında açıklama yaparak daha önceden planlanan 600 milyon euro tasarruf rakamını 2022 yılına kadar 1 milyar euro seviyesine çıkaracaklarını söyledi.. Banka ve bankaya bağlı olan Postbank genelinde kemer sıkma politikalarının kararlılıkla sürdürüleceğini belirten Knof, Deutsche Bank'a Postbank'ın şubelerinde de azalmaya gidileceğini belirtti. Knof, 200 milyon euroluk tasarruf yapmayı planladıklarını duyurdu.

2020'YE KADAR 18 BİN KİŞİ İŞTEN ÇIKARILACAK

Toplamda 91 bin çalışanı bulunan Deutsche Bank'ın aldığı tasarruf tedbirleri kapsamında, 2022 yılına kadar 18 bin çalışan işten çıkarılacak. Deutsche Bank Yönetim Kurulu Başkanı Christian Sewing, tasarruf tedbirleri ile birlikte yeniden hizmet ağırlıklı bir yapılanmaya gidildiğini belirterek, "Müşterinin ihtiyaçlarına göre müşterilerimizin bizi istedikleri yerde olacağız. Gelecek de artık kısa vadeli karlarla ilgili değil, yalnızca sürdürülebilir büyüme ile ilgili olmalıdır." sözleriyle Deutsche Bank'ın yeni stratejisini açıkladı.

Yorumlar