Almanya'da tepki çeken 'teröre karşı yürüyüş'

Almanya'da hükümetin desteklediği bazı gruplara Müslüman bazı derneklerin de destek verdiği görüldü. Yürüyüşün "Radikal İslamcı teröre karşı" şeklinde nitelendirilerek İslam adının kullanılması Müslümanların tepkisini çekti. Almanya'nın en büyük Müslüman derneklerden DİTİP, yürüyüşün ismine ve şekline tepki göstererek katılım sağlamadı. Yürüyüşe katılım ise son derece düşük oldu

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da tepki çeken 'teröre karşı yürüyüş'

Almanya’da yaşayan bazı Müslümanlar, Köln kentinde terör ve şiddeti protesto etmek amacıyla "Barış Yürüyüşü" düzenledi. Ancak yürüyüşe "Radikal İslamcı Teröre karşı" isminin verilmesi tepkilere neden oldu. Ülkenin en büyük Müslüman kuruluşlarından DİTİB protesto gösterisine katılmama kararı aldı. İslam ile terörü yan yana getiren bir yürüyüşte yer almak istemeyen DİTİB'in bu tavrı Alman yetkililerinin tepkisine neden oldu.  

Köln'ün Heumarkt Meydanı'nda toplanan binden fazla gösterici, taşıdıkları dövizler ve yaptıkları konuşmalarla, dünyanın neresinde olursa olsun terör ve şiddetin her türlüsünü kınadıklarını bildirdi. Gösteriyi organize edenlerden Lamya Kaddor, Batılı toplumların bir parçası olan Müslümanların çoğunluğunun, terörü ve şiddeti reddettiğini, teröristlere karşı koymanın Müslümanların bir görevi olduğunu söyledi.

Aynı zamanda, merkezi Köln'de olan Liberal İslam Birliği adlı derneğin yöneticilerinden olan Kaddor konuşmasında, "İsmi ne olursa olsun, kendini Müslüman olarak tanıtıp terör ve şiddete bulaşan tüm oluşumları kınıyoruz. Terörün dini, rengi ve ırkı yoktur." dedi.

Konuşmaların ardından, göstericiler şehir merkezine doğru yürüyüşe geçti. Polis yürüyüş nedeniyle geniş güvenlik önlemi aldı.

Yorumlar