Almanya Türk kızı Aysel'in ölümünü konuşuyor

Almanya'da daha önce defalarca polise şikayette bulunulmasına karşın ölüm tehditleri almaya devam eden Türk vatandaşı Aysel İ, eski sevgilisi tarafından markette vurularak öldürüldü.

Google Haberlere Abone ol
Almanya Türk kızı Aysel'in ölümünü konuşuyor

Almanya'nın popüler marketler zinciri ALDI'nin Mörfelden-Walldorf şubesinde meydana gelen korkunç cinayet, ülke gündemine oturdu. Pazartesi akşamı saat 19.15 sıralarında gerçekleşen olayda, Bulgar vatandaşı ve muhtemelen Türk kökenli saldırgan, Türk kasiyer Aysel İ.'yi müşterilerin gözü önünde kafasından vurarak öldürdü ve daha sonra intihar etti.

KORKUNÇ İNFAZ

Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre, 38 yaşındaki Aysel İ., aldığı kurşun yarası ile olay yerinde hayatını kaybetti. Saldırgan, 48 yaşındaki Plamen P., kasiyerin eski sevgilisi olduğu ve olaydan sonra kendini vurarak intihar ettiği bildirildi.

İLİŞKİ VE AYRILIK

Aysel İ. ve Plamen P., beş ay birlikte olduktan sonra Bulgaristan'da tatil yapmış, ancak tatilden sonra Aysel İ., Plamen P.'den ayrılmıştı. Aysel İ., Almanya'da yaklaşık 13 yıl yaşamış ve son bir yıldır ALDI'de çalışıyordu.

POLİSE BAŞVURU VE YAKLAŞMA YASAĞI

Aysel İ., Plamen P. tarafından taciz edilince defalarca polise başvurdu. Ancak bir çözüm bulamayınca avukat tutarak Plamen P.'nin kendisiyle temas kurmasını ve yaklaşmasını yasaklatmıştı. Plamen P.'ye, Aysel İ.'ye fiziksel şiddet uyguladığı için dava açılmış ve 15 Şubat'ta Gross Gerau mahkemesinde duruşma planlanmıştı.

ACIMASIZ SALDIRI

Ancak Plamen P., Pazartesi akşamı maskeli bir şekilde ALDI mağazasına girerek Aysel İ.'ye kurşun yağdırdı ve onu onlarca kişinin önünde öldürdü. Ardından kendi hayatına son verdi.

AİLE VE ARKADAŞLARININ TEPKİSİ

Aysel İ.'nin erkek kardeşi Altanay, Alman Bild gazetesine yaptığı açıklamada, Aysel'in neşeli ve sevilen bir kişi olduğunu belirtti. Aysel'in yakın bir arkadaşı ise, Plamen'in Aysel'i rahat bırakmadığını ve onun, "Bir gün işe gideceğim ve asla eve dönmeyeceğim. Beni öldürecek" dediğini aktardı. Aynı arkadaş, Plamen'in kendisini Aysel'le ilişkiye girmekle suçladığını da ifade etti.

Bu trajik olay, Alman polisi ve yargı sisteminin ihmallerinin sonuçlarını ve tacize uğrayan bireylerin korunmasındaki zafiyetleri gözler önüne seriyor.

Yorumlar