Almanya TAX Free iPhone nasıl alınır?

Almanya TAX Free iPhone nasıl alınır, vergi iadesi için hangi yöntemi izlemek gerekiyor soruları bu aralar merakla cevap arıyor.

Google Haberlere Abone ol
Almanya TAX Free iPhone nasıl alınır?

Almanya TAX Free iPhone nasıl alınır, Almanya'da alınan akıllı cep telefonlarındaki vergi iadesi için işlemler nereden ve nasıl yapılıyor soruları bu aralar merakla soruluyor. 

Almanya'da, daha önce Türkiye'de de uygulanan "vergi iadesi" yani Almancası "TAX FREE" uygulamasından nasıl faydalanacağını bilmeyenler yöntemi araştırıyor. 

Türkiye'ye oranla Almanya'da fiyatları daha uygun olan Apple ürünlerinden iPhone akıllı cep telefonu almak isteyenler, öncelikle aldıkları telefonların üzerindeki yüzde 19'luk vergiyi geri almak istiyor. Çünkü Alman yasalarında vergi iadesi var. Peki, Almanya TAX Free iPhone nasıl alınır?

Bunun için öncelikle Almanya'da bulunduğunuz şehirde bir Apple mağazasına gitmeniz gerekiyor. 

Apple mağazalarında genel olarak şu anda iPhone fiyatları ortalama 700 eurodur. 

Almanya TAX Free iPhone nasıl alınır?
Almanya TAX Free iPhone nasıl alınır?

 

700 dolarlık bir iPhone'un ortalama yüzde 19'u yani yaklaşık 140 eurosu vergi iadesi dilimine giriyor. Bu iadeyi almanız son derece kolay. 

Ürünü satın aldıktan sonra aynı şehirdeki veya AVM'de "Tax Free" ofisinin yerini öğrenmeniz gerekiyor. Çünkü birçok yerde hizmet veren bu ofislerden bulmak mümkündür. Hatta havalimanlarında da bu ofislerin olduğu biliniyor. 

Apple mağazasından aldığınız ürünü Tax Free ofisine götürüyorsunuz. Aldığınız ürünün faturası ve kendinize ait pasaport kimlik ve benzeri belgeleri de yanınızda bulunduruyorsunuz. 

Tax Free ofisine gittikten sonra size bir form verecekler. Bu formu doğru ve hatasız bilgilerle doldurduktan sonra teslim ediyorsunuz veya size gösterecekleri "posta kutusuna" atıyorsunuz. 

Yaptığınız bu işlemler esnasında, ücretin iade edileceği bir banka hesap numarası ve IBAN da sizden talep edilecektir. 

Verdiğiniz bu banka hesap numarası veya IBAN adresine vergi dilimi en kısa sürede iade ediliyor. 

Bu işlemin aynısını havalimanlarında pasaport kontrol standlarından geçtikten sonra da yapmanız gayet mümkün. 

Yine aynı şekilde AppStore mağazalarından aldığınız ürünün faturasını ve pasaportunuzu havalimanındaki Tax Free ofisine giderek gösteriyorsunuz. Onlar da size doldurmanız için gerekli olan Tax Free iade formunu veriyorlar.

Formu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurduktan sonra yine havalimanında bulunan ilgili posta kutusuna atmanız gerekiyor. 

Almanya'dan alınan cep telefonlarının Türkiye'de kayıt işlemleri ise yine son derece kolay. 

Bunun için de aşağıdaki makaleye göz atmanızı öneririm: 


 

Yorumlar