e-Devlet yurt dışı telefon kaydı nasıl yapılır? e-Devlet IMEI kaydı yapmak

Yurt dışı telefon kayıt IMEI kaydı nasıl yapılır, süresi ve ücreti ne kadar 2022 yılı kayıt ücreti ne kadar? İşlem için gerekli olan belgeler ne kadar, fiyatlar nasıl, IMEI kayıt işlemleri için ne kadar ücret alınıyor?

Google Haberlere Abone ol
e-Devlet yurt dışı telefon kaydı nasıl yapılır?

Yurt dışı telefon kayıt IMEI kaydı nasıl yapılır, süresi ve ücreti ne kadar 2022 yılı kayıt ücreti ne kadar, IMEI kayıt işlemi için gerekli olan belgeler ne kadar, fiyatlar nasıl, IMEI kayıt işlemleri için ne kadar ücret alınıyor?

Yurt dışına seyahat edenlerin yanında getirdikleri cep telefonlarını Türkiye'de kullanabilmeleri için bazı işlemleri gerçekleştirmeleri gerekiyor. 

E-DEVLET YURT DIŞI TELEFON KAYDI NASIL YAPILIR? E-DEVLET IMEI KAYDI YAPMAK

Kendisi yurt dışından gelen veya bir yakını tarafından kendisine hediye getirilen telefonların yurt içinde kullanılabilmesi için öncelikle kayıt edilmesi gerekiyor.

Yurt içinde kayıtlı olmayan cep telefonlar hiçbir GSM şirketinin kartını kabul etmez ve çalışmaz. 

Yurt dışı telefon kayıt işlemi nasıl ve nereden yapılır IMEI kayıt işlemleri nasıl yapılır?
Yurt dışı telefon kayıt işlemi nasıl ve nereden yapılır IMEI kayıt işlemleri nasıl yapılır?

 

Bu nedenle kayıt işlemi zorunludur.

Peki, Yurt dışı telefon kayıt işlemi nasıl ve nereden yapılır, işlem için gerekli olan belgeler ne kadar, fiyatlar nasıl, IMEI kayıt işlemleri için ne kadar ücret alınıyor?

Yurt dışından getirilen cep telefonlarının kayıt altına alınması işlemi eskiden çeşitli yollardan yapılırdı.

Daha doğrusu birçok insan telefonlarını kullanabilmek için bazı yasa dışı işlemlere bulaşmak zorunda kalıyordu. 

Yurt dışı telefon kayıt işlemi nasıl ve nereden yapılır IMEI kayıt işlemleri nasıl yapılır?
Yurt dışı telefon kayıt işlemi nasıl ve nereden yapılır IMEI kayıt işlemleri nasıl yapılır?

 

Yasa dışı işlem yapmak karşılığında bir de ücret ödeniyordu; hala da aynı yöntemle telefonları kayıt altına aldıranlar var; ancak bu yöntemin sağlıklı olduğunu söyleyemeyiz.

Yurt dışından getirilen telefonu yasalara uygun bir şekilde kullanmak ve sonradan sorunlarla karşılaşmamak için hükümet önemli bir kolaylık getirdi.

Bunun için yurt dışından gelenlerin cep telefonlarını kullanabilmeleri için e-Devlet Kapısı üzerinden hizmet sunumuna başladı.

e-Devlet Kapısı'na giriş yapanlar buradan kayıt etmek istedikleri telefonlarını rahatlıkla kaydedebilirler. 

e-Devlet Kapısı ozerinden telefon kaydı yapmanın tek ve en önemli şartı pasaport. 

Kaydı yaptıracak kişinin pasaportunun olması ve pasaportuyla yurt dışı seyahati yapmış olması, bu seyahatte cep telefonunu alması gerekiyor. 

Pasaport ve diğer kimlik bilgileri ile cep telefonunun IMEI numarasını bilenler e-Devlet Kapısı üzerinden rahatlıkla işlemini gerçekleştirebilir.

Yurt dışı telefon kayıt işlemi nasıl ve nereden yapılır IMEI kayıt işlemleri nasıl yapılır?
Yurt dışı telefon kayıt işlemi nasıl ve nereden yapılır IMEI kayıt işlemleri nasıl yapılır?

 

Bunun için öncelikle Turkiye.Gov.Tr üzerinden giriş yapılması gerekiyor.

Giriş yaptıktan sonra arama kutusuna, "IMEI kayıt" kelimelerini yazınız.

Kelimelir yazdıktan sonra karşınıza zaten telefon kayıt işlemi için başlık gelecek. 

Başlığı tıklayarak çıkan direktifleri takip edin. Kayıt işlemini rahatlıkla yaparsınız.

IMEI NUMARASI NEREDEN ÖĞRENİLİR

 Yurt dışından alınmış mobil cihazların Türkiye'de kullanılabilmesi için IMEI numaralarının BTK tarafından kayıt altına alınması işlemine IMEI kaydı denilmektedir. Yurt dışından aldığınız ve yanınızda getirdiğiniz cihazınızın IMEI kaydını nasıl yapacağınızı buradan öğrenebilirsiniz.

IMEI numaranızı, cep telefonunuz ekranında *#06# tuşlayarak öğrenebilirsiniz. Ayrıca Online Self Servis'e giriş yaptıktan sonra Ayarlarım altındaki Cihaz Ayarlarım başlığı altından da cep telefonunuzun IMEI bilgisine ulaşabilirsiniz.

Posta ile gelen cihazların IMEI kayıt işlemleri yapılamamaktadır.

Yolcu beraberinde getirilen cihazın sahibi cihazının kayıt altına alınması için 120 gün içinde gerekli belgeleri tamamlayarak e-Devlet kapısı üzerinden başvurusunu yapmalıdır.

E-Devlet kapısından kendisi üzerine kayıt yapılmasına izin verilmeyen kişiler (Yabancı bireyler) Vodafone Cep Merkezi'mize aşağıdaki evraklarla başvurabilirler:

- Nüfus cüzdanı

- Pasaport

- Cihaz IMEI numarası

- Vergi dairesine ödenmiş tutarın harç makbuzu ya da dekontu

BTK UYARISI 

Yurt dışı telefon kayıt işlemi için BTK tarafından yapılan uyarıyı dikkate almak gerekiyor.

İşte BTK tarafından yapılan o uyarı:

Yurt dışından getirdiğiniz cihazı, kayıt etmeden ilk kullanım tarihinden itibaren azami 120 gün kullanmanız mümkün olup hizmet almaya devam edebilmek için kayıt işleminizi yurda giriş tarihinizden itibaren 365 gün içerisinde gerçekleştirebilirsiniz.

Daha önce cihaz kaydı yaptıysanız, yeni cihaz kaydı için en son tarihli cihaz kaydınıza ait yurda giriş tarihinin üzerinden en az 3 (üç) takvim yılının geçmesi gerekmektedir. Bu kapsamda kaydı gerçekleştirilen cihazlar 3 (üç) takvim yılı boyunca sadece kaydı gerçekleştiren yolcunun kimlik numarasına kayıtlı hatlar üzerinden haberleşme hizmeti alabilecektir.

Kayıt işlemine konu olan cihaz kimlik numarası (IMEI), cihazınızda *#06# tuşlanıp aramaya basıldığında ekranda görülebilmektedir. Ayrıca; cihazın birden fazla IMEI içerip içermediğini Ayarlar/Menü/Hakkında vb. bölümlerinden veya cihazın ambalajı ya da faturası üzerinden kontrol ederek, işlem sırasında cihaza ait tüm IMEI numaralarının kaydedilmesini sağlayınız.

Harç bedelinin vergi dairelerine, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen bankalara ya da sisteme entegre ödeme kuruluşlarına başvuru sahibinin T.C. Kimlik numarası ve kayıt edilecek cihaza ait IMEI numarası belirtilerek yatırılması gerekmektedir.

Yanlış IMEI numarası/numaraları ile yapılan kayıtların düzeltilmesi mevzuat gereği mümkün değildir.

Yurt Dışı telefon kayıt işlemi için bu linki kullanabilirsiniz.


 

Yorumlar