Almanya PKK'nın finans merkezi olduğunu itiraf etti

Ankara'ya yarın gelmesi beklenen Alman Dışişleri Bakanı Gabriel, PKK'nın ülkesinde haraç aldığını ve uyuşturucu ticareti yaptığını itiraf etti. Gabriel, Türkiye'nin haklı olarak bu konularda adım atılmasını beklediğini, adım atılmasının kendileri açısından da olumlu olacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Almanya PKK'nın finans merkezi olduğunu itiraf etti

Sonhaberler | Haber Merkezi

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, terör örgütü PKK’nın finans kaynaklarını kurutmanın ve onlara Alman topraklarında hareket alanı bırakılmamasının Almanya’nın da çıkarına olduğunu belirtti. Gabriel, "Bild am Sonntag" gazetesine verdiği röportajda, yarın Ankara’ya yapacağı ziyaret öncesi Almanya ve Türkiye arasındaki ilişkilerle ilgili açıklamalarda bulundu. Alman ordusunun, bir parlamento ordusu olmasından dolayı Alman milletvekillerinin, Alman askerlerini sadece bir kez değil her zaman bulundukları ülkede ziyaret etme zorunluluğunun bulunduğunu ifade eden Gabriel, Türkiye’nin Alman milletvekillerine bu ziyaret hakkını açık bir şekilde temin etmesi gerektiğini savundu.

Bu bağlantı noktalarının neler olabileceğine ilişkin de Gabriel, şöyle konuştu: "Türkler bizden PKK’ya karşı daha sert davranmamızı bekliyorlar. PKK bizde de yasak olan bir örgüt çünkü silah ve uyuşturucu ticareti ile haraç toplama konusuna derinden bulaşmış durumda. Onların (PKK'nın) finans kaynaklarının kurutulması ve onlara Alman topraklarında hareket alanı bırakılmaması Almanya’nın da bütünüyle çıkarınadır. Bu, Türkiye’nin haklı olarak ifade ettiği bir noktadır."

DENİZ YÜCEL MESELESİ

Türkiye'de tutuklu Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel konusuna ilişkin de Gabriel, Yücel’in kendi açısından sebepsiz yere cezaevinde bulunduğunu savunarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) yakında hızlandırılmış bir davada bu konuda karar vereceğini, Türkiye'nin de AİHM'nin kararını kabul etmesini ve uygulamasını istediğini kaydetti.

Yorumlar