Almanya işçi alımı başvuru formu 2023 nerede? Almanya Havalimanı işçi alım hangi mesleklerden, kim başvurabilir, şartlar

Almanya işçi alımı başvuru formu doldurmak isteyenler 2023 yılında alımı yapılacak işçilerin hangi mesleklerden olduğunu ve hangi şartları taşımaları gerektiğini büyük bir merakla sorguluyor. Alman devletinin desteğiyle alınacak işçilerin özellikleri merak ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Almanya işçi alımı havalimanı iş başvurusu, meslek

Almanya işçi alımı başvuru formu 2023 yılında nereden ve nasıl temin edilir? Almanya havalimanı iş başvurusu, hangi meslekler, havalimanı işçi alımı şartları, kimler başvurabilir? Almanya Havaalanı Türk işçi alımı için başvuru nereden, Almanya'da çalışmak için başvuru nasıl yapılır, başvuru şartları nelerdir, kimler başvuru yapabilir, istenen belgeler nelerdir soruları Almanya'da çalışmak isteyen Türk vatandaşları tarafından merakla soruluyor.

Almanya havalimanı işçi alımı başvuru süreci Türk vatandaşları tarafından uzun süredir yakından takip ediliyor. İşsizlik ve ekonomik krizlerin dünyanın dört bir yanında etkili olmaya başladığı bu dönemlerde iyi bir iş bulma umudu içerisinde olanlara iyi bir haber Almanya'dan geldi. Almanya'da pandemi sürecinde boşalan işçi kontenjanlarına yeni işçi aranıyor. ilk bakılan ise Türk işçi alımı oldu.

ALMANYA İŞÇİ ALIMI BAŞVURU FORMU 2023 ŞARTLARI NEDİR?

Almanya'daki havalimanlarında artan iş yoğunluğu, personel eksikliği nedeniyle uzun kuyrukları oluşması, Alman vatandaşlarının yaş ortalamasının giderek yükselmesi nedeniyle oluşan personel açığı için aranan çözüm şimdilik bulundu.

Alman makamları Alman havalimanlarında çalıştırılacak işçileri Türkiye'den almaya karar verdi. Yıllar önce bir kez daha Türkiye'ne işçi talebinde bulunan Almanya, yine aynı şekilde Türkiye'den işçi talebinde bulunuyor. 

Alman havaalanlarında çalışacak Türk işçiler için süreç hızlandırılıyor. Bir an önce işçi açığını kapatarak aksayan işleri rayına sokmak isteyen Alman Havayolları yönetimleri elini çabuk tutmaya başladı. 

Gelen son dakika haberine göre Alman yetkililer bir an önce Türk işçi alımı yapılması konusunda gerekli olan bütün prosedürlerin tamamlanmasını istiyor. Bu konuda gerekli olan adımlar atılmaya başlandı. Peki, Almanya Havaalanı Türk işçi alımı başvuru nereden, nasıl yapılır, başvuru şartları nelerdir, kimler başvuru yapabilir? Almanya havaalanı işçi alımı başvuru, hangi meslekler, havalimanı işçi alım şartları nelerdir?

Almanya'da Birleşik Hizmet Sendikası'na göre 3 şehirde olmak üzere (Frankfurt, Hamburg, Berlin) havaalanlarında özellikle güvenlik ve check-in hizmetleri ile diğer yer hizmetlerinde personel eksikliğinde eksiklik olduğu ifade edildi.

Alman Hava Taşımacılığı Ekonomisi Birliği tarafından, Federal Çalışma Bakanlığına yasal engelleri kaldırmayı amaçlayan bir teklif verildi. Sunulan teklifte tüm yer hizmetlerinde 2.000 kişilik personel sıkıntısının yaşandığı ve bu kapsamında işçi alımının yapılması talep edildi.

Almanya işçi maaşları havalimanında çalışanlar için 6 bin euro olarak belirlendi.

Almsanya havalimanı işçi alımında aranan şartlar nelerdir?

Almanya havalimanlarında istihdam edilecek işçilerde aranan şartlar belli oldu.

İşte o şartlar: 

A2 seviyesinde Almanca - konuşma

Hava yolu birliği IATA'nın gerekliliklerini karşılayan sertifika

Tehlikeli madde eğitimleri

Alman güvenilirlik kontrollerinin gereksinimleri karşılaması

SON DAKİKA... 75 BİN İŞÇİ ALIMI İÇİN SÜREÇ BAŞLIYOR

Yabancı işçi alımıyla ilgili Almanya'dan bir son dakika haberi daha geldi. Son gelen habere göre; Almanya'ya işçi alımının önünün açılması için kanun teklifinin hazırlandığı ve bu hafta federal meclise sonunda geleceği bildirildi. Meclise gelecek düzenlemede Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti'den (FDP) oluşan koalisyon hükümetinin imzası var. Söz konusu düzenlemenin bu hafta içinde oylanacağı açıklandı. Oylama sonrası düzenleme yürürlüğe girecek.

Avrupa Birliği üye ülkeleri dışındaki diğer ülkelerden Almanya'ya göçü kolaylaştıracak düzenlemenin onaylanmasından sonra artık çalışmak isteyenler daha kolay şekilde Almanya'ya giderek iş bulabilecek.

Ülkeye iltica etmek isteyen kişilere iş bulunacak ve istihdam piyasasına katılmaları sağlanacak. Bu kişiler bu şekilde oturma izni alabilecek.

Almanya 75 bin kişiyi her sene bu şekilde almayı planlıyor. Fırsat kartı adı verilen düzenleme ile puanlama yapılacak ve nitelikli personeller Almanya'ya gelebilecek.

Almanya'ya turist vizesi ile gelen ve burada iş bulan kişilere de kolaylık sağlanacak. Normalde turist vizesi ile gelip iş bulan kişiler, ülkelerine dönerek çalışma izni başvurusu yapıyor ve bu şekilde Almanya'ya gidebiliyor. Ancak yeni düzenleme ile buna gerek kalmayacak.

Almanya'da saatlik asgari ücret 12 Euro. Günde 8 saat çalışan bir kişi 96 Euro kazanacak. TL karşılığı ise 2 bin 475 TL.

Başvurular, düzenleme federal meclisten geçtikten sonra başlayacak.

ALMANYA'DA ÇALIŞMAK İSTEYENLER İÇİN İŞLEYEN SÜREÇLER NELERDİR?

İŞKUR üzerindren Almanya'ya giderek burada istihdam edilmek isteyen vatandaşlar için belli şartlar ve süreçler var.

Bu şartların başında Almanya'da bulunan Türk veya Alman menşeili şirketlerin talepleri bulunuyor. 

Almanya işçi alımı başvuru formu İŞKUR 2022
Almanya işçi alımı başvuru formu İŞKUR 2022

 

 

İŞKUR üzerinden işe alımlar genel olarak bu şirketlerin talepleri doğrultusunda yapılmaktadır. 

Şartlar konusu daha çok şirketleri bağlıyor. 

Şirketler, alım yapmak istedikleri pozisyonlarla ilgili olarak İŞKUR'a bildirimde bulunuyor.

Gerekli şartlar yerine getirildikten sonra yapılan bu bildirimlerden sonra ise İŞKUR, işçilerden başvuru formları talep ediyor.

İŞKUR'a yurt dışı istihdamı üzerinden başvuru yapan vatandaşlar ise uygun görülmeleri halinde bu ülkede istihdam edilmektedirler. 

İŞKUR üzerinden Almanya'da çalışmak isteyenler veya Almanya'da olup da İŞKUR üzerinden işçi alımı yapmak isteyen firmalarla ilgili belli bir süreç var.

İŞKUR bu süreçle ilgili detaylı bir açıklama metni yayınlamış durumda. 

İŞTE ALMANYA İŞÇİ ALIM SÜRECİ

Almanya’ya Türk Firmaları İşçilerinin İstisna Akdi Çerçevesinde İstihdamına İlişkin Anlaşma Kapsamında İşçi Götürülmesi Süreci

Almanya’ya işçi götürmek isteyen firmaların süreci aşağıdaki adımlardan oluşur:

Türk firması, Almanya’da kurulu bir firma ile İstisna Akdi (Eser Sözleşmesi) imzalar.

Türk firması Kota Tahsis Belgesi için Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine veya Hizmet Merkezlerine başvurur.

Türk firması, Stuttgart Çalışma Kurumuna kota tahsis belgesi ile Almanya’ya götüreceği işçiler için ön çalışma izni belgesi talebinde bulunur.

Almanya işçi alımı başvuru formu İŞKUR 2022Almanya işçi alımı başvuru formu İŞKUR 2022
Almanya işçi alımı başvuru formu İŞKUR 2022

 

Türk firması ön çalışma izni belgeleri ile SGK’ya AT1/AT11 (AT6) belgelerini almak için teminat yatırır.

Türk firması ön çalışma izin belgeleri ve AT ve teminat yatırıldığına dair dekont ile bireysel iş sözleşmelerini onaylatmak üzere Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine başvurur.

Türk firması bu belgelerle Alman dış temsilciliklerine vize başvurusunda bulunur.

ALMAN MAKAMLARI İŞLEMLERİ HIZLANDIRMA KARARI ALDI

Alman hükümeti havalimanlarındaki personel sıkıntısını çözmek için ülke dışından, özellikle de Türkiye’den işçi getirmeye yeşil yaktı. Bu kapsamda ülkeye getirilecek kalifiye yabancı personele hızlı bir şekilde oturum ve çalışma izni verilecek.

Almanya Dijitalleşme ve Ulaştırma Bakanı Volker Wissing, İçişleri Bakanı Nancy Faeser ve Almanya Çalışma Bakanı Hubertus Heil düzenledikleri ortak basın toplantısında havalimanındaki şirketlerin ülke dışından işçi getirmelerine imkan sağlanmasıyla ilgili bilgi verdi.

Wissing, havalimanlarında personel eksikliğinden dolayı uçuşların iptal edildiğine veya yolcuların havalimanlarında uzun süre beklemek zorunda kaldığına işaret etti.

Bu sorunun Avrupa’nın başka yerlerinde de yaşandığını ifade eden Wissing, bunun sebebinin Covid-19 salgınında havalimanlarında çalışan personelin işlerinden ayrılması olduğunu belirtti.

Wissing, havalimanlarında güvenlik ve yer hizmetlerinde personel eksikliği yaşandığını, buna çözüm bulmak için ülke dışından personel getirme konusunda şirketlere yardımcı olmak istediklerini kaydetti.

İçişleri Bakanı Faeser de havalimanlarında tüm alanlarda personel eksikliği bulunduğunu ifade ederek, "Kısa vadeli önlemlerle yardımcı olmak istiyoruz. Şirketlerin ülke dışından, özellikle Türkiye'den yardımcı işçileri işe almalarına imkan veriyoruz." dedi.

Şirketlerin ülke dışından getirecekleri personele hızlı şekilde oturum ve çalışma izinleri vereceklerini ifade eden Faeser, getirilecek kişilerin bagaj işlemlerinde görevlendirileceğini aktardı.

Faeser, şirketlerin Almanya’ya getirilmesi planlanan söz konusu personelin tecrübeli olduğunu aktardığı bilgisini paylaştı.

Bakan Faeser, geçici olarak ülkeye gelecek personelin burada çalışan herkes gibi güvenlik incelemesinden geçeceğini, güvenlik konusunda taviz verilmeyeceğini dile getirdi.

Çalışma Bakanı Heil de salgın döneminde şirketlere yardım edildiğine, buna rağmen şirketlerin işçi çıkardığına ve çalışanların başka yerlerde iş bulduklarına işaret etti.

Şimdi sektörün devletin desteğini talep ettiğini aktaran Heil, bunun için pragmatik çözüm bulduklarını söyledi.

Almanya vize başvurusu formu veya vize için gerekli olan belgeler için bu makaleyi okuyabilirsiniz.

YENİ BİR SON DAKİKA GELİŞMESİ VAR

Alman havalimanlarına Türk işçi alımıyla ilgili Almanya Federal Çalışma Ajansı (BA) tarafından verilen son dakika kararı var. Federal iş ve işçi bulma kurumu Federal Çalışma Ajansı Almanya'da havalimanlarında yaşanan personel sıkıntısının giderilmesi için Türkiye'den işçi getirilmesine yeşil ışık yaktı. The Pioneer'e konuşan Çalışma Ajansı'ndan bir sözcü, ajansın Türkiye'den havalimanı personeli getirilmesine özel izin verdiğini doğruladı. Geçici olacak bu özel düzenleme en geç 6 Kasım'da sona erecek.

Bu onayla beraber Türkiye'deki Alman diplomatik temsilcilikleri Almanya‘daki havalimanlarında çalışmak için yapılan her başvuru için Federal Çalışma Ajansı'ndan onay almak zorunda kalmayacak.


 

Yorumlar

Yasin tuzlacik Bana acil iş lazım ömür boyu calisirim
Saparmyrat Muhammedow Awiasiya unwesteti bitmisim boing inźiner (muhandis) is laz
Ferdi Akdoğan Merhaba ben ferdi mesleğim kasap ve aşçı 28yaşındayım iş arıyorum
Hasan koç Tekniksiyen Bakim onarim tasarimcisi yurt dişi işi arıyorum
Halil Gunesli İşkurda böyle bir bilgi yok. Kopyala yapıştır haberciliğinden biktik. Türk medyasi suç örgütü haline gelmiş.