Alman ordusu 15 yıldır Rus radarlarını kullanıyormuş

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 satın almasına karşı çıkan batı ülkeleri, 15 yıldır Rus üretimi radarları kullanan Almanya'ya sessiz kalmış durumda.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'ye yasak Almanya'ya serbest

Batılı ülkelerin Türkiye'ye karşı iki yüzlü ve ayrımcı politika izledikleri bir kez daha kanıtlandı. NATO üyesi ülke olduğu gerekçesiyle Rus yapımı S-400 kullanmasına müsaade edilmeyen Türkiye'ye yaptırım uygulayan batılı ülkeler; aynı şekilde NATO üyesi olan Almanya'nın Rus radarlarını kullanmasına ise sessiz kaldı.

Akşam Gazetesi 29 Mart Pazartesi günkü manşetinde "NATO'da Rus Radarı Skandalı" başlığı kullanıldı. Gazete, Almanların 16 yıldır Rus malı radar kullandığını yazdı.

Habere göre; Almanya'nın önde gelen gazetesi Bild, Cumartesi günü yayınladığı haberde Alman donanmasında Rus üretimi radar kullanıldığını yazdı.

Gazete, Almanya'ya ait Baltık Denizi'ndeki denizaltı gemilerinde 2005 yılından bu yana Rus yapımı radarların kullanıldığını belirtti.

Gazeteye göre Alman ordusu tarafından kullanılan bu radarların şu ana kadar basından ve kamuoyundan saklandığı ve ilk kez medyaya sızdı.

Rus şirketi Transas'ın ürettiği radar sistemleri, Almanların en modern denizaltıları sayılan U-35 ve U-36'lara monte edildi.

Savunma Bakanılğı haberle ilgili, "Hükümetimiz, siber güvenliği sağlamak için büyük çaba gösteriyor" şeklinde kaçamak bir açıklama yayınladı.

Türkiye, topraklarını muhtemel saldırılardan korumak için tamamen savunma amaçlı olarak Rusya'dan S-400 aldığı için AB ve ABD'nin sert tepkilerine ve hatta yaptırımlarına maruz kalmıştı.

 

Yorumlar