Alman basınından 'U' dönüşü: Darbede Gülen'in izleri var

Alman Der Spiegel dergisi, 15 Temmuz darbe girişiminin bir numaralı şüphelisinin Fetullah Gülen olduğunu yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Alman basınından 'U' dönüşü: Darbede Gülen'in izleri var

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Alman basınında 15 Temmuz'dan itibaren Türkiye'ye karşı başlatılan kara propagandada 'U' dönüşleri görülmeye başladı. Alman basınında şu ana kadar 15 Temmuz konusunda FETÖ'ye toz kondurmayan tavır Alman Der Spiegel Online ile kırılmaya başladı. Der Spiegel, her ne kadar hükümet somut bir delil gösteremese de 15 Temmuz darbe girişiminin bir numaralı şüphelisinin Fetullah Gülen olduğunu yazdı. 

15 Temmuz konulu bir makalenin yer aldığı Der Spiegel dergisinin 15 Temmuz tarihli nushasında 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye'de yaşanan darbe girişimi konu alındı. Darbe girişiminin yaşandığı gece ve ertesi gün yapılan operasyonlara değinilen yazının başlarında Adil Öksüz'e geniş yer ayrıldı. Türk savcılar tarafından darbenin bir numaralı sivil ismi olarak önce gözaltına alındığı ve sonrasında bırakıldığı hatırlatılan yazıda, Öksüz'ün Fetullah Gülen'in sır küpü olduğu vurgulandı. 

Yazıda, Türk hükümetinin şu ana kadar somut delil sunamamasına rağmen bütün emarelerin Fetullah Gülen'i işaret ettiği ifade edildi. 

- Dergi haberinde Gülen'in bu fotoğrafını kullandı. 

Gülen'in daha önce hükümet ile iyi geçindiği ancak daha sonra hükümete savaş açtığı ifade edilen yazıda FETÖ'den detaylı bir şekilde söz edildi. 

Aynı dergi 2012 yılında yaptığı bir dosya haberde Fetullah Gülen'in Almanya için en büyük tehlikelerden biri olduğunu belirtmişti ancak 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ise FETÖ'ye sessiz kalmıştı. 

Yorumlar

ihsan pes günaydın hala şüphenmi var basına bak satılmış rüşvet yiyen hainler